Glas Javnosti

KO JE TUŽITELJKA U SLUČAJU ALEKSE STOJMENOVIĆA: Odranije dobro poznata javnosti, a LOŠ REJTING RASTE!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Tužiteljka u slučaju ubistva mladića iz Aleksinca, Alekse Stojmenovića, Mirjana Velimirović-Dimitrijević, već je poznata javnosti.

Ona trenutno, prema rečima roditelja optuženog Ognjena Petkovića (18), sabotira da se istraga završi dok je Ognjen već 106 dana u zatvoru. Velimirović-Dimitrijević vrši funkciju zamenika Višeg tužioca u Nišu, a javnost je njeno ime mogla da pročita u medijima još pre nešto više od 10 godina.

Bivšem radniku Duvanske industrije Niš, tada  pedesetsedmogodišnjem S.S. iz Gornjeg Matejevca određen je pritvor od 30 dana jer je u Palati pravde verbalno i fizički napao zamenika Višeg tužioca Mirjanu Velimirović-Dimitrijević ispred njene kancelarije. Kako su tada pisali mediji na pregledanom snimku sigurnosne kamere se vidi kako je juče Svetislav S. oko 12,30 nasrnuo rukom prema tužiteljki u kojoj mu je bila fascikla sa dokumentima predmeta. Velimirović-Dimitrijević mu je otrgla fasciklu i tada je došlo do manjeg fizičkog kontakta kada je obezbeđenje priskočilo u pomoć zameniku tužioca.

Bratislav Savić, branilac S.S. takođe se tada izjasnio.

- Moj klijent je već imao predmet u sudu i nije bio zadovoljan time što se presuda nije donela brzo i efikasno - rekao je Savić. Od tog incidenta pa do slučaja u Aleksincu njeno ime se ne pominje u medijima.

Tužiteljka Zagorka Dolovac tada je reagovala na ovaj napad i obećala da će zaštititi tužioce, ali za stranke niko ništa, nikada, nije pomenuo.

(Glas javnosti)
 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR