Glas Javnosti

KO JE JE SUDIJA RADMILA ĐERIĆ? Pustila STEFANOVOG ubicu na slobodu, a isplivalo JOŠ KONTROVERZNIH PODATAKA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ime sudije Radmile Đerić buknulo je u javnosti jer je pustila na slobodu Lazara Galića, vozač koji je usmrtio jednog dečaka a drugog povredi na Karaburmi. Ova žena, provela je veći deo karijere radeći na krivičnim slučajevima, a danas je na funkciji sudije u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Odluka Radmile Đelić u slučaju malog Stefana promenjena je tek nakon višednevnih protesta građana i blokade Karaburme, pa je Galiću određen pritvor. Ovaj vozač prekršajno je kažnjavan već šest puta i to samo zbog kršenja saobraćajnih propisa. Nekoliko puta je osuđivan na zatvor zbog drugih krivičnih dela, kažnjavan je i novčano, a bio je i pod elektronskim nadzorom.

Sudija Đerić nije se oglašavala o ovom slučaju, iako je njena odluka izazvala ogroman bes građana, koji traže da bude razrešena sudijske funkcije i da joj se trajno zabrani rad u pravosuđu.

Radmilu Đerić je Visoki savet sudstva postavio je 2009. godine na stalnu poziciju sudije Trećeg opštinskog suda u Beogradu. Na tu funkciju je zvanično stupila 1. januara 2010. godine.

Prebačena je u izvršno i građansko odeljenje 2015. godine. Danas je na funkciji sudije u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Ne postoji mnogo egzaktnih podataka o Đerićevoj. Nezvaničnu informaciju da ona već godinama lično poznaje Galića, dali su okupljeni građani na protestu na beogradskoj Karaburmi. 

 

Osumnjičeni i sudija Radmila Đerić navodno se poznaju više od 10 godina, a upoznao ih je Galićev ujak Slaviša Milovanović.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR