Glas Javnosti

KO JE ACA BOSANAC KOJI JE UHAPŠEN ZBOG SARADNJE SA BELIVUKOM? Ugostitelj, zakupac, Peconijev saradnik!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Aleksandar Kajmaković, zvani Aca Bosanac, vlasnik više poznatih beogradskih restorana i klubova, uhapšen je zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom, ali nije Velja Nevolja taj po kome je ime Aca Bosanac poznato beogradskoj javnosti, a i šire.

Aca Bosanac se u medijima pojavljivao tokom prethodnih godina kao zakupac i vlasnik poznatih ugostiteljskih objekata, ali i svoje veze sa Aleksandrom Rankovićem, poznatijim kao Peconi, sa kojim je u ugostiteljskim vodama i dele suvlasništva.

Kajmaković je vlasnik nekoliko preduzeća, u čijem sastavu su, između ostalog, restorani "Dva bela goluba", "Tri šešira", "Zlatni bokal", "Teatro", Hotel "Kasina", splav "Port", ali i "Caffe Theatre".

Sporna 'Venecija'

Takođe, poznato je i da su 2017. godine za kupovinu najatraktivnijih lokala u srpskoj prestonici bili  zainteresovani kontroverzni biznismeni Predrag Ranković Peconi i Željko Rutović.

’Trka’ je bila za zemunski restoran Venecija i kafane Gardoš, a oni su bili zainteresovani i za kupovinu lokala na uglu ulice Knez Mihailove i Obilićevog venca, gde je nekada bio restoran Ruski Car.

Od juna 2016. godine zakupac resorana Venecija je zvanično Aleksandar Kajmaković, vlasnik preduzeća Eureka bar i blizak saradnik Rankovića sa kojim vlasnik i firme Siti port, koja je vlasnik UPD Stari grad, pa je ovaj restoran bio praktično u peconijevim rukama.

Foto: Glas javnosti/Ilustracija

Te 2017. Predrag Ranković Peconi pogođen je sa tri metka, a za ovaj napad, dve godine kasnije, osuđen je upravo Željko Rutović, te se nagađalo da je do sukoba došlo upravo oko državnog vlasništva u srpskim restoranima i hotelima. A kao poseban razlog bio je restoran ’Venecija’ koji je poslovao u sklopu UP ’Central’.

-’Central’ je od oktobra 2010. godine u stečaju i prodaje se deo po deo preduzeća. Dosad su prodati udeo u preduzeću “Grand top” i zgrada “Dunava”. Od juna 2016. zakupac “Venecije” je zvanično Aleksandar Kajmaković, vlasnik firme “Eureka bar”, Peconijev blizak saradnik. Kajmaković plaća mesečni zakup 1,52 miliona dinara. Krajem septembra prošle godine zatražio je produženje zakupa, što mu je i omogućeno-  pisali su mediji.

Podsetimo, Kajmaković je danas priveden u SBPOK, a govori se o tome da je bio u takozvanim ’Veljinim bunkerima’ i da je na taj način sumnja pala i na njega.

-Sumnja se da su se firme Veljka Belivuka vodile na Kajmakovića. Takođe, proveravaju se i sumnje da je Kajmaković zajedno sa Belivukom učestvovao u iznudama pojedinih vlasnika poslovnih prostora na luksuznim lokacijama u Beogradu- pišu mediji.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR