Glas Javnosti

KLUPKO SE POLAKO ODMOTAVA: Roditelji dečaka (3) iz Niša ne smeju da prisustvuju sahrani, sud rekao svoje

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dečakovo beživotno telo pronašla je ekipa Hitne pomoći koja je došla na poziv ukućana.

Nišlije T.S. (32) i njen suprug G.S. (46) neće moći da prisustvuju sahrani svog trogodišnjeg sina koji je pod još nerazjašnjenim okolnostima zadobio smrtonosne opekotine 28. januara u iznajmljenom stanu svoje bake u ulici Nova železnička kolonija, jer su nadležni sudovi odbili da ih puste iz pritvora, saznaje Telegraf.rs.

Mališanov otac G.S. pritvoren je novembra prošle godine zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet narkotika te nedozvoljene proizvodnje oružja i eksplozivnih materija jer je u njegovoj kući u niškom naselju Apelovac pronađeno 48 stabljika marihuane, pištolj i okvir sa municijom za automatsku pušku. Njegovoj supruzi T.S. pritvor je određen 30. januara ove godine zbog zlostavljanja, zanemarivanja i nepružanja pomoći maloletnom licu, jer je alarmirala Hitnu pomoć tek kada je njen trogodišnji sin preminuo.

Kako se saznaje, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu je 2. februara odbio predlog advokata G.S. da mu se ukine pritvor. Na isti način postupio je i sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Nišu koji je odlučivao o pritvoru njegove supruge.

Da podsetimo, dečakovo beživotno telo pronašla je ekipa Hitne pomoći koja je došla na poziv ukućana.

- Taj poziv je primljen oko tri sata izjutra 29. januara, rečeno je da na adresi pozivaoca ne mogu da probude dete. Ekipa je aktivirana kao prvi red hitnosti, na licu mesta zaatekli su dete bez vitalnih parametara, bez svesti, disanja i srčanog rada. Pokušana je reanimacija, ali je nažalost mališan je preminuo. S obzirom na to da se radilo o iznenadnoj i smrti nepoznatog porekla, obavešten je MUP, i tu se naš deo posla završio – kazao je ranije Dragiša Aleksić, specijalista urgentne medicine u niškoj Hitnoj pomoći.

Objasnio je da su majka i baka medicinskoj ekipi kazale da se dete poparilo vrelom vodom.

Institut za sudsku medicinu obavio je obdukciju detetovog tela a nalaz će biti upućen Osnovnom javnom tužlaštvu. Prema preliminarnim informacijama, mališan je preminuo od teških opekotina koje je zadobio leđima, grudima, stomaku i ekstremitetima ali ne i po dlanovima i stopalima, što navodi na zaključak da je bio u stojećem stavu kada je povređen.

Centar za socijalni rad je preuzeo preostalo dvoje dece T.S. od njene majke D.T. kod koje su bili privremeno smeštenI, i zbrinuo ih u hraniteljskoj porodici. Krivična prijava zbog smrti deteta podneta je i protiv njegove bake, ali u redovnom postupku.

Sahrana bi trebalo da bude održana ove nedelje u jednom selu u okolini Niša.

BONUS VIDEO: Misterija periš i dalje traje, ko je sakrio iskaze

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR