Glas Javnosti

KLUPKO SE POLAKO ODMOTAVA: Policajci pronašli nož kojim je ubijen mladić kod Doljevca, ubica ga sakrio na 500 metara od kuće

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pripadnici niške Kriminalističke policije pronašli su nož kojim je 9. marta oko jedan čas iza ponoći u Šarlincu ubijen Mihailo Stamenković (25) iz Niša. Nož je pronađen na oko 500 metara od kuće u kojoj živi osumnjičeni za ubistvo Nikola M. (28), a u kojoj se i desio zločin.

Kako se nezvanično saznaje, nakon efikasnog rada na identifikaciji svih aktera tuče, kao i pažljivog prikupljanja i obrade dokaza, osumnjičeni Nikola M. je priznao gde je sakrio nož dok je bežao iz kuće.

- Nož je bio sakriven oko 500 metara od njegove kuće. On je izašao na zadnju kapiju i krenuo preko njiva, između komšijskih dvorišta. Juče ga je policija dovela do kuće odakle ih je odveo do mesta gde se nalazio nož, tri kuće dalje od njegove kuće - kaže za "Blic" jedan od meštana Šarlinca.

Stamenković je ubijen nakon što je pre tri dana došao sa još dvojicom drugova u kuću Nikole M. kako bi rešili neki ranije nerašćišćene račune. Nezvanično se pominje da je u pitanju bio manji novčani iznos koji je navodno Nikola M. dugovao nekom drugu Stamenkovića.

No, budući da je njegove pozive uporno odbijao kada bi ga pozivao na mobilni telefon, Stamenković se uputio kod njega na vrata kako bi raščistili nesporazum. Prema nezvaničnim informcijama, navodno je Nikola M. ispričao da su te večeri razmenili nekoliko poruka preko instagrama na tu temu. Nikola M. je pozvao jednog druga, sluteći da će Stamenković doći, a kada se NIšlija pojavio sa dvojicom druga došlo je do sukoba u kojem je Nikola M. potegao nož I na smrt izbo Stamenkovića koji je izdahnuo na fotelji u njegovoj sobi.

Nakon hapšenja Nikola M. se navodno branio da se uplašio i da je nož potegao u samoodbrani. No, porodica ubijenog mladića sumnja da je Nikola M, za koga kažu da je prethodnih meseci često dolazio kod njih jer su se on I Mihailo družili, mogao sam da usmrti njihovog sina koji je bio izuzetno korpulentne građe i visine od oko dva metra. Oni sumnjaju da je Mihailo uvučen u zamku ili da je ubijen dok je sedeo na fotelji ne očekujući napad.

Šta se tačno desilo, utvrdiće istraga kojom rukovodi Više javno tužilaštvo u Nišu i niška policija.

Ubijeni bio bez ličnih dokumenata

Operativci niške policije za kratko vreme su identifikovali sve aktere tuče i uhapsili ih, iako je nakon kobnog događaja nije znalo ništa o tome šta se dogodilo u kući i ko je sve učestvovao u obračunu.

U kući Nikole M. zatečeno je samo beživotno telo Stamenkovića, čiji identitet nije odmah bio poznat jer nije imao ličnu kartu kod sebe.

Njegov automobil je do Niša vratio jedan od njegovih drugova dok se drugi vratio u Niš pešice.

Nikola M. je pobegao kod rođaka u Voljčinac gde se predao policiji, dok je njegovog druga policija uhapsila u plevnji rođaka, u koju se sakrio bez njihovog znanja.

Nikoli M. je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je počinio ubistvo dok su D. P. (20), M. C. (21) i N. S. (23) uhapšeni i zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo učestvovanje u tuči. Nakon isteka zadržavanja svi će biti privedeni u tužilaštvo na saslušanje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR