Glas Javnosti

KLJAJIĆ PUŠTEN IZ PRITVORA: Vozio pijan i bez dozvole i ubio Milicu, od siline udara letela 30 metara

Hronika
Autor: Glas javnosti

Ognjen Kljajić (29) iz Temerina, koji se tereti za saobraćajnu nesreću u kojoj je život izgubila Milica Milićević (28) iz Novog Sada, a njen momak Zoran Janković zadobio teške povrede, pušten je iz pritvora iz kauciju od 126 hiljada evra.

Ovu odluku doneo je Viši sud u Novom Sadu, nakon što je prihvatio jemstvo, potvrdila je Jelena Ostojin, portparol Višeg suda u Novom Sadu.

- Kljaić je pušten na slobodi nakon što je ponuđeno jemstvo u iznosu od nešto više od 126.000 evra, odnosno u tom iznosu je stavljena pod hipoteku nepokretna imovina u vlasništvu njegovog oca, kojom se garantuje da okrivljeni do kraja krivičnog postupka neće pobeći i da će boraviti na adresi koju je dostavio sudu - priča Ostojin.

- U slučaju promene adrese, dužan je da o tome odmah obavesti sud. Ukoliko prekrši dato obećanje, odnosno ako se do pravosnažnog okončanja sudskog postupka bude krio, pobegao ili napustio boravište bez odobrenja suda, jemstvo, odnosno hipoteka će biti realizovana u korist republičog budžeta.


Ova odluka duboko je potresla Jankovića.

- Ne znam šta bih vam rekao na ovu situaciju. Nemam više ni živaca ni snage - bilo je sve što je rekao o puštanju okrivljenog Zoran.

Milica Milićević je poginula je u noći između 7. 8. avgusta 2021. godine na Beogradskom keju u Novom Sadu, kada je na nju i njenog dečka Zorana Jankovića "rendž roverom" naleteo Kljajić. Njih dvoje su se nalazili na skuteru, kojim je upravljao Janković.


Ona je preminula na licu mesta, a on je svetan prevzen u Urgentni centar.

Kljajić je te noći bio pijan, nije imao vozačku dozvolu, a kada je saobraćajnu nesreću izazvao nije se zaustavio, već je pobegao sa lica mesta prelazeći preko tela nesrećne devojke.

"Rane će proći, ali šta ću bez Milice"


Kako je Miličin momak Zoran tada ispričao, on u prvi mah nije znao šta se dogodilo niti da je Milica stradala. On je ispričao da se nesreće ne seća, ali da je od očevidaca čio da je bilo jezivo i da su leteli nekoliko desetina metara.

- Kretali smo se normalno Beogradskim kejom u smeru ka Žeželjevom mostu. I Milica i ja smo imali kacige i posle svirke na kojoj smo bili hteli smo da odemo malo na kej i da uživamo pokraj Dunava. Kretali smo se normalnom brzinom. Moj moped ni ne može da razvije brzinu veću od 50 ili maksimalnih 60 km/h pogotovu kada je dvoje na njemu. Onda smo odjednom praktično poleteli sa motora i tada mi je pao mrak na oči. Sledeće čega se sećam jeste da me budi policajac i da me pita kako sam. U tom trenutku nisam znao ni kako se zovem, ni šta mi je… Samo sam pitao za Milicu i brinuo se da li je dobro – opisao je Zoran šta se dešavalo kobne večeri i dodao da je njemu bilo teško da prihvati to što se desilo i što je ostao bez Milice:

- Ne mogu sebi da dođem. Sve nekako čekam da mi neko kaže da je ovo neka gadna skrivena kamera. Polomljena su mi rebra, povređene su mi noge, kukovi… Glava mi je razbijena na tri mesta, ali to nije ništa. Sada mi je jako teško zbog Milice, rane nisu bitne. Bili smo dugo drugari i toliko smo bili srodne duše da smo pre mesec dana shvatili da je to ljubav i počeli smo da se zabavljamo. Stvarno ne znam šta ću sada. Jako mi je teško - rekao je on, piše Kurir.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR