Glas Javnosti

KLIMA ZAPALILA STAN u Kikindi: Vatra zahvatila prozore

Hronika
Autor: Glas javnosti

U stanu u centru Kikinde, u zgradi preko puta Gradske kuće, kasno sinoć, desetak minuta pre ponoći, izbio je požar, u kojem na sreću nije bilo povređenih.

Požar je nastao kada se zapalila spoljna jedinica klima uređaja koja se nalazila na terasi stana, sa dvorišne strane zgrade. Komšije sa četvrtog sprata primetile su dim na trećem spratu i odmah reagovale tako što su upotrebile vatrogasni aparat koji zgrada poseduje, pa je požar ugašen i pre nego što su stigli vatrogasci.

- Primetili smo dim koji je dolazio iz stana sa trećeg sprata i pošto imamo dvoje male dece, malo smo se uplašili da li ćemo moći da izađemo iz našeg stana, pa smo najpre njih, bosonoge izveli iz zgrade. Onda sam uzeo vatrogasni aparat koji imamo u ulazu, otišao do stana u kojem je požar i na terasi ugasio vatru. Supruga je u međuvremenu pozvala vatrogasce, pa su i oni došli s vozilom, ali nije bilo potrebe za gašenje vodom. Upotrebljen je samo prah – ispričao je vlasnik stana na četvrtom spratu.


Požar je izbio na trećem spratu, u stanu u kojem živi podstanar. Nastala je samo manja materijalna šteta.

- Požar nam je prijavljen desetak minuta pre ponoći. Na lice mesta odmah su izašli vatrogasci sa jednim vozilom, ali nije bilo potrebe za intervencijom, jer je požar već bio ugašen. Tokom rada zapalila se spoljna jedinica klima uređaja. Vatra je zahvatila prozor na kojem je napuklo staklo tako da je nastala manja materijalna šteta, izuzimajući uništenu klimu. Stan koriste podstanari i niko nije povređen – rečeno je u Policijskoj upravi.

Redovno kontrolišite klime

Ovaj požar je upozorenje je građanima da redovno kontrolišu klima uređaje i Stambenim zajednicama da je važno da u zgradama imaju protivpožarne aparate, jer je baš njime jedan vešti stanar ugasio vatru na terasi.

- U ulazu imamo nekoliko ručnih aparata za gašenje, što je jako dobro. Svi u ulazu smo reagovali, jer su i ostale komšije izašle i nudile pomoć, tako da smo zaista solidarni iako je bila skoro ponoć i mnogi su, sigurno, već bili otišli na spavanje – pričaju komšije sa četvrtog sprata.


Glas javnosti/K01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR