Glas Javnosti

Klanovi vode glavnu reč u Apeninima: Srbin i Crnogorac planirali likvidaciju u Italiji, plan im propao zbog žene!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Srbin A. J. (43), Crnogorac A. M. (23) i njegova partnerka, inače srpska državljanka A. T. (36), uhapšeni su u sredu 24. juna u italijanskom gradu Leće, nakon što je policija u njihovom automobilu pronašla oružje sa izbrisanim serijskim brojem, zbog čega postoji sumnja da su njih troje pripremali likvidaciju u Italiji.

Da italijanska policijska patrola tog dana kasno popodne nije otišla na periferiju grada Leće da bi proverila jednog osuđenika u kućnom pritvoru, možda se za pakleni plan Srbina i Crnogorca nikada ne bi saznalo. Naime, došavši na jedan napušten parking na kom su se mahom nalazili automobili u zanemarenom stanju, otvoreni i puni smeća, policajci su spazili jedno vozilo marke "fijat stilo", koje se izgledom razlikovalo od svih ostalih. U njemu nije bilo smeća i razbacanih stvari. Detaljnom proverom utvrđeno je da je automobil registrovan na jednu ženu koja stanuje u blizini. Ona je izjavila da je automobil pre oko godinu dana prodala Srbinu, međutim, nije imala nikakavu papirologiju kako bi potvrdila kupoprodaju. Takođe, nije posedovala ni ključeve od automobila. Sve to podgrejalo je sumnju italijanske policije.

Policajci su pretresli automobil i unutar putničkog prostora pronašli neoštećenu, gotovo novu, platnenu torbu u kojoj je, zapakovano u celofan, bilo sakriveno oružje - pištolj kalibra 6.35 sa izbrisanim serijskim brojem, još jedan malokalibarski pištolj, ali i veliki broj municije, kao i druge stvari pomoću kojih se došlo do 43-godišnjeg Srbina, za koga je žena i izjavila da je kupac spornog automobila.

Kao rezultat dodatnih istražnih aktivnosti, pojavili su se elementi koji su upućivali i na odgovornost crnogorskog državljanina, koji je takođe osuđen za neopravdano posedovanje oružja.

Na policijskom saslušanju uhapšeni Crnogorac rekao je da je oružje njegovo, ali da ga je nabavio kako bi se zaštitio od ubice njegovog oca.

 - Oružje je bilo moje. Nabavio sam da se zaštitim od čoveka koji je ubio mog oca i pokušao da me ubije i koji je dva meseca bio u bekstvu. Mesecima sam živeo u teroru - u svojoj izjavi policiji u Lećeu rekao je 23-godišnji Crnogorac, koji se sumnjiči da je zajedno sa Srbinom i još jednom partnerkom pripremao oružje i municiju za likvidaciju.

Čovek na koga sumnja A. M. je Fabio Perone (46) iz Trepuzija, u kriminalnim krugovima poznatiji kao Trigijeta, koji je otvorio vatru u noći između 28. i 29. marta 2014. godine na oca osumnjičenog Crnogorca Fatmira M. u jednom baru.

Iako je bio osuđen na doživotnu robiju, ubica je uspeo da pobegne 6. novembra 2016. godine iz bolnice, gde je otišao na gastroskopiju. On je tada izvadio pištolj i zapucao na jednog od zatvorskih policajaca, a zatim nestao sa automobilom ukradenim od nepoznate žene. On se više od 60 dana skrivao u kući svog poznanika, a zbog toga osuđen je na deset godina zatvora.

Znajući sve to, osumnjičeni 23-godišnjak je doneo odluku da kupi oružje kako i se zaštitio i sakrio ih u pronađeni automobil. Na kraju ispitivanja, mladić A. M. je napustio sedište policije, gde je otišao sa svojim advokatima braniocima, pošto dežurni javni tužilac nije razmotrio da moraju da se primenjuju druge mere predostrožnosti prema njemu. Inače, nakon opsežnog policijskog saslušanja, Italijani sada istražuju u kakvoj su vezi bili nekadašnja vlasnica automobila marke "fijat stilo" A. T. i 43-godišnji Srbin A. J. kome je ona navodno prodala svoj automobil.

(Izvor: Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR