Glas Javnosti

KAZNA ZA SILOVANJE I RAZBOJNIŠTVO, evo koliko godina ROBIJE bi mogli da dobiju zbog terora nad mladićem u Beloj Crkvi

Hronika
Autor: Glas javnosti

Milanu N. i Nikoli M. protiv kojih je više javno tužilaštvo u Pančevu donelo naredbu u sprovođenju istrage da su izvršili razbojništvo i silovanje devetnaestogodišnjeg mladića u Beloj Crkvi, ukoliko se dokaže krivica, preti zatvorska kazna od maksimalnih 12 do 15 godina.

Naime, prema KZS za razbojništvo je zaprećena kazna u trajanju od 3 do 15, dok za silovanje sledi kazna od 5 do 12 godina robije.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su pretnjom i batinama silom oduzeli od žrtve mobilni telefon, potom mu naneli teške telesne povrede i primorali ga na polne odnose.

Oni se terete za fizičko zlostavljanje devetnaestogodišnjaka sa kojim su, prema prvim informacijama iz istrage, kobne noći zajedno pili u parku, a zatim i u Milanovoj sobici trošne i napuštene kuće u Beloj Crkvi.

Druženje trojice poznanika otelo se kontroli kada je N. M. u vidno pijanom stanju, najpre fizički nasrnuo na devetnaestogodišnjaka, zbog ranijih neraščišćenih odnosa. Navodno, prema jednoj priči, žrtva i N. M. sukobili su se ranije zbog devojke.

Postoje indicije i da se incident desio jer je mladić, navodno, svojevremeno udario šamar Nikolinom mlađem bratu. Ipak, nakon što je brutalno pretučen, devetnaestogodišnjak je primoran na oralni seks, a potom ga je N.M., kako se sumnja, i silovao. Iako se branio i zapomagao naglas, niko od stanara u dvorištu u kojem se sve dogodilo, nije ništa čuo. Navodno - zbog glasne muzike koju su trojica mladića puštala!?

Drugi momak, M.N. koji je takođe bio sa njima u društvu, navodno je pokušao da spreči maltretiranje devetnaestogodišnjaka, ali je i sam, dobio batine.Teško povređeni mladić je uspeo da se otrgne N.M. i pobegne iz kuće. Otišao je u Dom zdravlja gde mu je ukazana pomoć, a zatim je prevezen u vršačku bolnicu. Konstatovane su mu povrede glave i leđa i ima gips na polomljenoj šaci.

Obojica osumnjičenih su saslušani u Tužilaštvu koje je zatražilo pritvor kako u boravku na slobodi ne bi ponovili deli, uticali na svedoke ili uznemirili javnost što je nadležni sud to potvrdio.

 (Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR