Glas Javnosti

KARADŽIĆ SE JAVIO NA IZVRŠENJE KAZNE, A SUD MISLI DA JE VEĆ U ZATVORU: Izazvao saobraćajku u kojoj je poginula devojka (21)!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Luka Karadžić javio se nedavno na izvršenje kazne zatvora zbog nesreće koju je izazvao, a u kojoj je poginula Branislava Rebić.

Ovo uopšte ne bi bilo tako čudno da Viši sud u Kragujevcu nije mislio da je on već uveliko u zatvoru.

Naime, postavlja se pitanje kako je došlo do "šuma" na vezi između Karadžića i suda, kao i kako je moguće da sud ne zna da li je okrivljeni u zatvoru ili na slobodi.

Karadžić je pravosnažno osuđen oktobra 2018. godine na dve godina zatvora zbog nesreće u kojoj je stradala Branislava. Ipak, do skoro se nije znalo da li je on pozvan na izvršenje kazne, a kako Insajder navodi, Viši sud u Kragujevcu iznenadio se nakon što mu je 17. marta stiglo obaveštenje da je otišao u zatvor na odsluženje.

Naime, kako piše Insajder, iz Prvog osnovnog suda u Beogradu obavestili su 6. novembra prošle godine rukovodstvo Višeg suda u Kragujevcu da je Karadžić pristupio na izdržavanje kazne zatvora u Kazneno-popravnom zavodu u Padinskoj skeli.

-Prema istraživanju Insajdera ispostavilo se da je Karadžić iskoristio još jedan pravni institut da ne bude u zatvoru. Ministarstvo pravde, odnosno Uprava za izvršenje krivičnih sankcija odobrila mu je već u novembru prekid izdržavanja kazne zbog zdravstvenih problema koji se nisu mogli lečiti u zatvorskoj bolnici. Ta odluka je produžavana još dva puta, da bi se Karadžić na kraju u zatvoru pojavio 17. marta, samo dan nakon što je Insajder sudovima uputio pitanja u vezi s ovim slučajem- piše pomenuti portal.

Ipak, ovo i nije tako čudno ukoliko uzmemo u obzir da je Karadžić na izdržavanje kazne otišao 16 godina nakon nesreće u kojoj je izgubljen jedan ljudski život.

Protiv Karadžića, rođenog brata nekadašnjeg predsednika Republike Srpske Radovana Karadžića, vodio se sudski postupak zbog saobraćane nesreće koja se dogodila 14. jula 2005. godine na magistralnom putu Kragujevac- Mali Požarevac.

Takođe,  tokom postupka je bio sporan i stepen pijanstva Karadžića u momentu udesa. Po jednom nalazu on je imao 1,44 promila alkohola u krvi, a po drugom 0,82.

Podsetimo, Karadžić je na zatvor osuđen maja 2018. godine, dok je odluka postala pravosnažna oktobra iste godine.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR