Glas Javnosti

KAO NA FILMU! OBRAČUN U ZGRADI SKUPŠTINE: “ZOVITE MILICIJU!” – viču žene (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Napadnuta je jedna od načelnica u Upravi, a prema nezvaničnim informacijama, probleme je izazvao naprednjak kome ovo nije prvi incident.

Obračun u zgradi Skupštine Grada u Nikole Pašića u Nišu danas oko podneva - mlađeg muškarca uz dosta muke savladalo je obezbeđenje, zadao im je i udarce. Prema snimku koji kruži Upravom i do kog su novinari došli, ali i prema izvorima Južnih vesti reč je o Marku Simovu - naprednjaku poznatom iz sukoba na Ledenoj Steni kada ga je Miloš Banđur označio kao napadača na sebe.

"Dajte, zovite miliciju" - viču žene dok se radnici obezbeđenja rvu sa mlađim muškarcem. Savladali su ga, a prema rečima izvora Južnih vesti, došla je i policija i intervenisala.

Iz policije za sada nisu potvrdili da li je i ko priveden.

Prema nezvaničnim informacijama, ovaj muškarac napao je i jednu od načelnica uprave, ali ni ona nije odgovorila na poziv novinara.

Nije poznato da li su portiri i načelnica povređeni, a prema snimcima - akter je Marko Simov, umešan u čuveni sukob sa Milošem Banđurom i naprednjak koji u vrzinom kolu niških struja SNS-a podržava Draganu Sotirovski. Simov je i tad tvrdio da je žrtva.

U međuvremenu se oglasilo i Tužilaštvo, prema čijim navodima su fizičkom obračunu sa portirima u prostorijama niške Gradske uprave prethodile pretnje i napad na v. d. načelnicu Uprave za organe grada i građanska stanja Marinu Janković, zbog kojih je Osnovno javno tužilaštvo u Nišu naložilo policiji da prikupi sve dokaze o incidentu.

Kako su potvrdili iz Tužilaštva, incident koji je zabeležen kamerom dogodio se u prepodnevnim satima kada je muškarac koji je došao u Gradsku upravu pretio, a zatim i odgurnuo v. d. načelnicu Marinu Janković, nakon čega su reagovali i portiri.

Nakon toga, pošto tamo nema obezbeđenja reagovali su domari koji su prišli da ga smire i tom prilikom je jedno lice šutnuo i naneo mu laku telesnu povredu, a drugom licu je upućivao uvrede i pretnje i mi smo naložili prikupljanje obaveštenja svih učesnika tog događaja, da nam se sve to dostavi - kažu iz Tužilaštva.

Tužilac je delo kvalifikovao kao krivično delo nasilničko ponašanje, ali, kako kažu, dok ne dobiju predmet ne mogu da govore o osumnjičenom, niti potvrde identitet.

Iz policije se još nisu oglasili o ovom incidentu.

Glas javnosti/Južne vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR