Glas Javnosti

KAKO SU PALI BEOGRAĐANI U MARBELJI OSUMNJIČENI ZA UBISTVO ŠKALJARCA: Policija pratila put droge, pa nabasala na ubistvo

Hronika
Autor: Glas javnosti

Za ubistvo Miloša Peruničića (41), pre mesec dana u Marbelji, španska policija osumnjičila je i uhapsila u Barseloni Nemanju Simića (22), Nikolu Devića (33) i Duška Šćekića (29). Oni su, prilikom privođenja, kod sebe imali lažna hrvatska dokumenta, ali je utvrđeno da je reč o srpskim državljanima, poreklom iz Crne Gore.

Četvrta osoba, kojoj su lisice stavljene u Marbelji, puštena je da se brani sa slobode.

Prema nezvaničnim saznanjima, njemu se na teret stavlja da je organizatorima zločina pružao logistiku i pomoć u skrivanju posle likvidacije. On je, takođe, sa ovih prostora.

Sva četvorica uhapšena su početkom nedelje u sklopu veće policijske akcije, jer su duže vreme praćeni zbog trgovine narkoticima. Paralelno sa tom istragom teklo je i istraživanje egzekucije u luksuznom delu popularnog španskog letovališta.

- Analizom baznih stanica mobilne telefonije došlo se do imena mogućih počinilaca - navodi  izvor iz istrage.

- Praćeno je njihovo kretanje i tada je utvrđeno da su kritičnih dana boravili u Marbelji. Pregledani su i snimci sa nadzornih kamera sa nekih objekata i donekle je rekonstruisano njihovo kretanje pre, za vreme i posle ubistva.

Peruničić je ubijen dok se vraćao kući iz prodavnice. Ubice su mu prišle na pešačkom prelazu i u njega, iz oružja sa prigušivačem, ispalili desetak hitaca, od kojih ga je pogodilo šest. Bio je na mestu mrtav. Napadač je, potom, pobegao motorom "kavasaki", na kom ga je čekao saučesnik.

Španska policija iznela je mogući motiv za Peruničićevu likvidaciju i pominje se sukob kotorskih kriminalnih klanova. Ipak, ne isključuje se mogućnost da je do sukoba između njega i suprotstavljene ekipe došlo zbog trgovine narkoticima.

Peruničić je rođen u Baru, ali je živeo u Beogradu sve do 2013, kada se preselio u Španiju. Tamo je koristio lažni identitet i papire. Imao je falisifkovana dokumenta BiH na ime Slaviša Zdravković.

O njemu se pisalo da je blizak barskom klanu, tačnije vođama Alanu Kožaru i Jovanu Đuroviću. Preko njih je, navodno, bio povezan i sa škaljarskom "ekipom". Na Pirinejskom poluostrvu vrlo brzo je ušao u "posao" sa drogom. Španska policija vrlo brzo mu je ušla u trag i prvi put je u ovoj zemlji uhapšen 11. septembra 2014. On i dvojica Španaca bila su optužena i osuđena za krijumčarenje 31 kilograma kokaina. Tužilaštvo je tražilo 13, ali je, na kraju, dobio šest godina robije.

Španski mediji su preneli informacije iz zatvora u Botafuegosu u Algecirasu, da je imao dobro vladanje, bez incidenata, zbog čega je imao određene privilegije, koje su podrazumevale često izlaženje na slobodne vikende. Prošle godine je izašao sa izdržavanja kazne i uselio se u luksuzni apartman u elitnom delu Marbelje, gde su ga godinu dana kasnije i ubili.

(Izvor: Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR