Glas Javnosti

KAKO SU CRTANE METE NA ČELU ADVOKATIMA: Misterije i ratovi klanova?!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Supruga advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, manekenka Sanja Papić, oglasila se na društvenim mrežama nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko dana rekao da su se u poslednjih nekoliko godina dogodila tri ubistva osoba koje su u to vreme bile na merama, i da je jedan od njih i ubijeni advokat.

Javnost je odmah posumnjala da je reč o advokatu Ognjanoviću, koji je ubijen u julu 2018. godine ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu.

-U poslednjih nekoliko godina dogodila su se dva ubistva advokata, Vladimira Zreleca i Dragoslava Miše Ognjanovića, i predsednik nam je otkrio da su pripadnici MUP ili BIA gledali likvidaciju jednog od njih dvojice i apsolutno ništa nisu preduzeli- napisala je manekenka.

Podsetimo, Dragoslav Miša Ognjanović (57) bio je jedan od najpoznatijih beogradskih i srpskih advokata krivičara, koji je pre nego što je ubijen najviše zastupao Luku Bojovića.

Ubijen je 28. jula 2018. godine hicima iz vatrenog oružja na Novom Beogradu, u Ulici Antifašističke borbe od strane nepoznatih počinilaca. Sahranjen je 1. avgusta 2018. godine na Novom groblju u Beogradu.

Njegovo ubistvo kao da je bilo samo nastavak sukoba i rata koji bukti.

Iako postoje nagađanja i pretpostavke ko stoji iza ovog ubistva, nikada nisu dobijeni jasni rezultati.

Podsetimo, mediji su povezivali i ubistvo Stahinje Stojanovića, likvidiranog u eksploziji na Novom Beogradu, sa ovim ratom, jer se smatralo da je Stojanović upravo bio umešan u ubistvo adkvokata Ognjanovića.

Takođe, Ognjanović nije jedini advokat koji je imao metu na čelu.

Vladimir Zrelec

Na advokata Vladimira Zreleca pucano je u decembru 2015. dok je sedeo u automobilu ispred svoje kancelarije u blizini Hrama svetog Save.

Nepunih mesec dana kasnije Zrelec je preminuo u bolnici od posledica ranjavanja. Nedugo nakon pucnjave pronađen je zapaljen automobil za koji se pretpostavlja da je korišćen tom prilikom.

Vladimir Šaranović osuđen je na 30 godina zatvora za ovo ubistvo. S obzirom na činjenicu da je rođak Slobodana Šaranovića, smatra se da mu je upravo on izdao ovo naređenje.

Ipak, tu je i misteriozna smrt Vladimira Cvijana

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je telo nekadašnjeg savetnika Borisa Tadića i poslanika SNS Vladimira Cvijana pronađeno 5. januara 2018. godine na desnoj obali Dunava.

Za smrt Vladimira Cvijana, bivšeg generalnog sekretara Predsedništva Srbije za vreme mandata Borisa Tadića i nekadašnjeg člana Srpske napredne stranke, saznalo se tek tri godine kasnije a njegova porodica, odnosno njegova bivša supruga i sin, su takođe pre nekoliko dana saznali ovu vest.

Takođe, Predsednik Advokatske komore Beograda Jugoslav Tintor izjavio je da ta organizacija nije prikrivala smrt svog kolege Vladimira Cvijana, već da on nije bio aktivan advokat više od pet godina u tom momentu.

Podsetimo, Cvijan je od februara 2008. godine bio Tadićev savetnik, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije. Predsedništvo je napustio 2010. godine, da bi potom pristupio Srpskoj naprednoj stranci. Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. izabran je za narodnog poslanika, da bi naredne godine napustio tu stranku.

(Glas javnosti)

 

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR