Glas Javnosti

KAKO JE RAĐENO VEŠTAČENJE, A OTAC MONSTRUM DOBIO STARATELJSTVO: Ćerku (8) godinama držao zatočenu kao ROBA! Evo ko je odgovoran

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osmogodišnja devojčica koja je godinama trpela nasilje i zanemarivanje od kako se sumnja, svog oca Uroša Pašajlića (38) u stanu u Mirijevu, jedva je preživela psihičku i fizičku torturu, a da nijedna od državnih institucija to nije primetila, pa je nesrećno dete tri godine bilo nevidljivo za sistem.

Nekoliko dana od hapšenja Pašajlića i stravičnog otkrića da je živela u kadi i bila zapuštena i neuhranjena, javnost nije dobila odgovore ko je kriv što je ostavljena na milost i nemilost ocu.


Uroš Pašajlić se dok mu je supruga bila trudna 2015. godine lečio na klinici za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj, odakle je krajem iste godine otpušten.

On se nakon toga vodio kao lečeni narkoman i, navodno, nije koristio droge i alkohol godinama, a kasnije se zaposlio u nemačkoj kompaniji.



- Pašajlić je 2016. podneo zahtev za starateljstvo, a Centar za socijalni rad je iste godine podneo tužbu da se majci oduzme starateljstvo u potpunosti, a ocu delimično. Tada su sudski veštaci klinike "Laza Lazarević" počeli veštačenje njegovog ponašanja - podseća izvor.

Jedan od učesnika u procesu kaže da je u trenutku kada je vršena provera za Pašajlića on bio psihički stabilan.


- Tokom veštačenja njegovog ponašanja, jedino što se na osnovu Pašajlićevog ponašanja, brige i obezbeđenosti moglo zaključiti je da je on podoban roditelj. To se pokazao kao tačno, ali samo u kraćem narednom periodu - kaže naš sagovornik i objašnjava:

- U ovakvim porodicama, odgovornost nakon presude uglavnom je na Centru za socijalni rad koji je u obavezi da prati situaciju i odnos roditelja i deteta.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR