Glas Javnosti

Kako je policija Malte u hladnjači punoj kutija banana pronašla 740 kila čistog kokaina kavačkog klana

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policija Malte nakon 24 sata pretrage kontejnera punih kutija banana pronašla kokain vredan oko sto miliona evra za kog se sumnja da je pripadao slovenačkom ogranku kavačkog klana

Kako je navedeno težina tovara im je bila sumnjiva, a ispostavilo se da ih osećaj nije prevario - među bananama pronašli su čak 740 kilograma čistog kokaina! Vrednost pronađene droge procenjuje se na više od 100 miliona evra, jer je pronađen kokain izuzetne čistoće, što narko-bosovima daje mogućnost em da ga razrede i time uvećaju svoj kapital, em da ga prodaju po mnogo većoj ceni. Sumnja se da pronađena droga pripada slovenačkom ogranku kavačkog klana koji je u velikoj akciji "pao" pre nekoliko nedelja. Nakon toga su otvorili kutije i započeli sa pregledom svake pojedinačno. Nakon nekoliko sati pretresa u čak 37 kutija pronašli su belu praškastu masu za koji se ispostavilo da je kokain visoke čistoće! Ulična vrednost zaplenjene droge procenjena je između 90 i 100 miliona evra.  Tovar se nalazio na putu iz Ekvadora za Sloveniju, prenosi Times of Malta.

- Akcije je trajala više od 24 časa, započeta je u ponedeljak ujutru, a završena je sutradan u popodnevnim časovima - saopštila je policija Malte.

Droga je pronađena u hladnjači dužoj od 12 metara u kojoj se nalazilo 1080 kutija banana, a bila je upakovana u pakovanja od po jedan kilogram. Carinski službenici odabrali su da prekontrolišu baš ovaj rashladni konterjner kada su nakon skeniranja u luci zabeležili da se težina kutija ne podudara sa težinom drugih iz tovara.

Kako navode "Novosti" velika kolicina narkotika, ciju je nabavku i krijumcarenje finansirao klan iz Kotora trebalo je da bude rasturena na teritoriji Austrije i Nemačke. Inače, na tertioriji Slovenije uhapšeno je prošlog meseca oko 60 osoba, osumnjičenih da su članovi kavačkog klana, međunarodne kriminalne grupe sa sedištem u Crnoj Gori, koji ima ogranak i u Sloveniji, a deluje i u Srbiji i drugim evropskim državama.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR