Glas Javnosti

KAKO JE OZLOGLAŠENA 'NANA' DOBILA OVAJ EPITET: Prokletstvo noćnog kluba na Senjaku traje preko 30 godina!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Zbog optužbi da je u decembru 2017. godine ubio Aleksandra Savkovića (27) ispred tog kluba, ranio Adiju Iseinovića (29) i ugrozio više osoba Grbović je danas osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina. Ipak, ovaj klub pamti mnoge oružane sukobe.

Oružani sukobi u noćnom klubu “Nana” počeli su još ‘84 godine, ali pošto za ovaj sukob još uvek nije odredeno šta se tačno dogodilo, kao zvanična godina početka tragedija označena je famozna 1990. i to na dan likvidacije žestokog momka s beogradskog asfalta Andrije Lakonića.

Ali da bismo ispoštovali hronologiju krenućemo od onog nezvaničnog sukoba.

Naime, obračun koji je prvi obeležio „Nanu“ bio je između Đorđa Božovića Giiške i Ranka Rubežića 1984. godine,takođe žestokih momaka čija imena se neretko provlače u pričama crne hronike devedesetih godina i ranije. Kako su tada pisali mediji, između njih dvojice izbila je svađa, kada je Giška oduzeo pištolj Rubežiću, koji je slučajno opalio i Ranka pogodio u grudi. Ova verzija ostala je kao zvanična jer Rubežić nikada nije rekao da ga je Giška upucao.

Likvidacija Andrije Lakonića

Ovo ubistvo dogodilo se u martu 1990. Godine takođe u klubu "Nana" na Senjaku, čime je i ime kluba postalo poznato široj javnosti.

Za ovu likvidaciju su bili osumnjičeni Darko Ašanin i Vesko Vukotić, a u ceo slučaj je bio umešan i inspektor beogradske policije Miroslav Bižić. Ipak, ovaj zločin i dan danas vodi se kao nerasvetljen.

Zločin se dogodio 24. marta 1990. godine, a kobne večeri u diskoteci “Nana” za istim stolom sedela su trojica prijatelja – Darko Ašanin, Vesko Vukotić i ubijeni Lakonić. Spekulisalo se da je između njih trojice tokom večeri izbila svađa oko devojaka, koja se ubrzo pretvorila u krvoproliće.

U javnosti su se ubrzo pojavile i nove verzije zločina, a ona koja je najviše pažnje zavređivala jeste ona da je Lakonić ubijen zato što je “previše pričao” o ubistvima koja je sa Ašaninom i Vukotićem, navodno, počinio za račun Državne bezbednosti (DB) u inostranstvu.

Mirko Milačić

Slučaj "Lakonić" nije bio jedini sa krvavim krajem u ovom klubu u elitnom beogradskom naselju Senjak. Tako je krajem 2013. Mirko Milačić (32) Crnogorac prisutan na tamošnjoj kriminalnoj sceni, teško ranjen ispred "Nane" nakon što su se on i njegovi prijatelji posvađali sa mladićima za susednim stolom.

Nekoliko nedelja nakon pucnjave, policija je uhapsila Marka M, tada devetnaestogodišnjeg mladića, koji je u trenutku hapšenja bacio bombu na policiju. Kod njega i njegovog prijatelja Nemanje S. neđen je pištolj iz kog je Miliačić upucan.

Ono što je ostalo kao zanimljivost je da nikada nije utvrđen drugi razlog pucnjave osim svađe oko separea.

Ispucana trojica mladića

U avgustu 2014. Godine izrešetana su trojica mladića ispred kluba „Nana“, a napadač je bio motociklista u pokretu. U pucnjavi koja se dogodila oko 5.45 ranjeni su Predrag Lj. (37) u nogu, Igor R. (32) u leđa i takođe u nogu Marko V. (22).

Ni ovaj slučaj nije rasvetljen.

Aleksandar Savković

U sukobu ispred kluba "Nana" na Senjaku u ranim jutarnjim časovima, u decembru 2017. godine ubijen je Savković, dok je Adija Iseinović (29) tom prilikom ranjen, a na njih je pucao sada bivši šef obezbeđenja Nedeljko Grbović.

Kasno uveče istog dana nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel na ovaj klub i tom prilikom niko nije povređen.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR