Glas Javnosti

KAD SRPKINJA KOMANDUJE...Na čelu najmoćnijeg katalonskog narko-kartela žena koja je na sastanke išla sa bebom!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policija je u prethodnom periodu uspela da "razbije" narko-kartel iz Katalonije na čijem čelu se nalazila 37-godišnja Srpkinja koja je, uz još 31 osobu, privedena pod sumnjom da je organizovala čitav lanac šverca marihuane.

Identitet uhapšene još uvek nije poznat, ali pojedini detalji iz njenog života jesu.

Poznato je da je između Barselone i Taragone imala čak 12 plantaža za brz uzgoj kanabisa koje je policija otkrila i uspela da ukloni. Pored nje, u čitavu priču bilo je uključeno još državljana Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, ali i Španije i Velike Britanije, a posebno interesantno je to što je ona poslove navodno vodila ne odvajajući se od svoje bebe, uključujući i sastanke sa potencijalnim saradnicima, izdavanje naređenja i sastanke sa drugim trgovcima. 

Nju su, nakon hapšenja, odveli u zatvor Santa Andre de la Barka, gde beba, kako prenose španski mediji, nije prestajala da plače sve dok jedan od stražara nije kupio adaptirano mleko i nahranio je.

Pronalasku i razbijanju ove bande doprineo je požar koji je u julu zahvatio kuću u naselju Olivela, a koji su prouzrokovale mašine namenjene za uzgoj marihuane. 

U policijskoj akciji koja se odigrala pre nedelju dana zaplenjeno 12.600 biljaka, 190 kilograma obrađenih pupoljaka i 50.000 evra u gotovini, uz pasoše zemalja Evropske unije za koje se veruje da su falsifikovani. Interesantno je takođe i to što policija nije pronašla ni jedan jedini pištolj tokom pretrage!

(Glas javnosti/Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR