Glas Javnosti

JUTKI 3 MESECA ZATVORA! Jeličić kriv za NEDOZVOLJENE POLNE RADNJE!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Milutin Jeličić Jutka, bivši čelnik opštine Brus, u Osnovnom sudu u Kruševcu proglašen je krivim za nedozvoljene polne radnje i osuđen na tri meseca zatvora.

Tužilaštvo je za Jeličića tražilo jedinstvenu kaznu od sedam meseci zatvora za oba krivična dela, a Jutka smatra da mu se sve pakuje jer je reč o političkom procesu.

Podsećamo, prošle su pune dve godine od kako je Marija Lukić na Fejsbuku objavila deo od 15.000 SMS poruka koje je tokom dve godine dobijala od svog nadređenog Milutina Jeličića.

Suđenje je počelo krajem 2018. godine, ročišta su više puta odlagana zbog različitih razloga.

Sudski proces je počeo u Brusu, ali je naelektrisana atmosfera ispred suda pretila nekoliko puta da preraste u fizički obračun Jutkinih pristalica i organizacija koje su došle kako bi pružile podršku Mariji Lukić.

U julu 2019. odlukom Vrhovnog kasacionog suda suđenje je prebačeno u Kruševac.

Jeličić je tokom suđenja, koje traje više od godinu dana, negirao sve optužbe, a prijave koje je, pored Marije Lukić, protiv njega podnelo još šest žena nisu ni dospele do suda jer ih je tužilac odbacio zbog zastarelosti ili nedostatka dokaza.

Inače, Jutka je izgubio vlast u Brusu.

Naprednjaci su odneli ubedljivu pobedu u Brusu, osvojivši 16 od ukupno 29 odborničkih mandata u lokalnoj skupštini. Izborna lista "Za moderan Brus" koju je predvodio Milutin Jeličić Jutka osvojila je samo 7 mandata.

Izborni dan obeležilo je pojavljivanje Milutina Jeličića Jutke, bivšeg predsednika opštine Brus, koji je optužen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić, na biračkom mestu u toj opštini. Njegovo pojavljivanje dobilo je značaju jer je samo dva dana pre nego što se pojavio na biračkom mestu, izbegao privođenje u Osnovni sud u Kruševcu nakon što je odbio da se pojavi na suđenju.

(Izvor: Tanjug/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR