Glas Javnosti

JUTKA VRAĆEN U ĆELIJU NA JOŠ 30 DANA: Posle višesatnog saslušanja produžen PRITVOR

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nadležni sud odredio je, na predlog Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Kraljevu, Milutinu Jeličiću Jutki, bivšem predsedniku opštine Brus, pritvor do 30 dana.

Postupajući sudija odredio je pritvor je i njegovom bivšem pomoćniku Milošu Azdejkoviću.

Inače, Jutkino saslušanje je obavljeno u sredu uveče u Kraljevu, i trajalo je više sati. A takođe i Azdejković je dao svoj iskaz, prenosi Nova.rs.

Nadležni tužilac je nakon saslušanja dao predlog da se obojici odredi pritvor do 30 dana, kako ne bi uticali na svedoke. Uz njih dvojicu, još šest osoba, uglavnom opštinskih službenika u Brusu, saslušano je u utorak i oni su pušteni da se brane sa slobode.
Iako se pojavila informacija da je i Snežana Mitković navodna investitora objekta na Pančićevom vrhu privedena, iz tužilaštva su rekli da je nisu pronašli na adresi.

Ni policija nije saopštila da li je u međuvremenu pronađena Snežana Mitković, navodna investitorka nelegalnog objekta na Kopaoniku, koja je takođe bila na spisku za hapšenje, ali se nije znalo gde je.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije iz Kraljeva zvanično je saopštilo da se istraga vodi zbog sumnje da su Jeličić i njegovi podređeni službenici izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja ili falsifikovanja dokumenata.

Policija je potvrdila da je reč o malverzacijama sa izdavanjem dozvola za privremene objekte u zaštićenim zonama Nacionalnog parka „Kopaonik“.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR