Glas Javnosti

Jutka ni danas nije došao na suđenje, a ni policija nije mogla da ga nađe

Hronika
Autor: Glas javnosti

Milutin Jeličić Jutka, bivši predsednik opštine Brus, optužen za seksualno uznemiravanje Marije Lukić, danas se nije pojavio na suđenju, kao ni njegov tim advokata, a sudija Aleksandar Kocić rekao je da policija nije mogla da ga nađe.

Tokom prethodnog pretresa određeno je da Jeličić bude priveden, ako ne dođeđe na ročište.
 
- U policijskoj belešci piše da Jeličić nije pronađen na svojoj adresi. Njegovi branioci su podneli dopise da su sprečeni da prisustvuju suđenju, rekao sudija Kocić.
 
Zamenik tužioca Saša Avramović je predložio sudu da Jeličić bude pritvoren.
 
- Optuženi izbegava da se odazove policiji u Brusu. Zato predlažemo da mu se odredi pritvor. Okrivljeni je bio obavešten o suđenju. Ni prošlog puta ga nismo videli, a nismo ni znali da li je bolestan, rekao je Avramović.

Borivoje Borović, punomoćnik Marije Lukić, rekao je da podržava predlog tužioca i da je očito da se manipuliše sudom.
 
- Ovo je signal da sud mora nešto da učini. Marija ga svakog dana viđa na ulicama Brusa, jer je bio u kampanji. Radi se o ruganju pravdi, rekao je Borović.
 
- Obilazi sela u kampanji, a ne može da dođe na suđenje zbog navodne bolesti. Nema smisla. Smatram to manipilacijom. Zaista nisam mogla da verujem da policija nije mogla da ga nađe. Očito da je pobegao i sklonio se iz stana. On može pre svakog ročišta da izmisli da je bolestan i zato je najracionalnije da bude doveden iz pritvora, rekla je Marija Lukić.
 
Sud će naknadno odrediti novi datum i termin suđenja.

(Izvor: FoNet)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR