Glas Javnosti

JOVANICI TRANSICI: Novo suđenje za ubistvo ljubavnika

Hronika
Autor: Glas javnosti/kurir.rs

Goran Abdulov, transvestit koji je zbog ubistva bivšeg ljubavnika, studenta iz Bosne i Hercegovine Marka Radovića bio osuđen na 13 godina zatvora, ponovo će sesti na optuženičku klupu Višeg suda u Beogradu, pošto je Apelacioni sud ukinuo presudu i naložio novo suđenje.

Abdulov, koji se predstavljao kao Jovanica i bio u fazi promene pola, podsetimo, sumnjiči se da je 8. jula 2018. u stanu koji je u Zemunu iznajmljivao student, Radovića koji je odbijao da se pomire i budu ponovo zajedno, izbo kuhinjskim nožem.

- Po nalaženju Apelacionog suda, osnovano se žalbom branioca okrivljenog pobija prvostepena presuda zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka imajući u vidu da je zasnovana na dokazu na kome se ne može zasnovati. U konkretnom slučaju, prvostepeni sud je presudu, između ostalog, zasnovao i na iskazu svedoka D.A. datom 24. jula 2018. godine, a prvostepeni sud na glavnom pretresu u dokaznom postupku uopšte nije ispitao svedoka ili se na drugi zakonom dopušteni način upoznao sa sadržinom zapisnika o iskazu svedoka, pa samim tim nije bilo saglasnosti odbrane za čitanje navedenog dokaza - navodi se u obrazloženju odluke Apelacionog suda da se Abdulovu iznova sudi.

Podsetimo, tokom siđenja Jovanica je izjavio da mu je žao zbog svega što se dogodilo i da nije imao nameru da ubije bivšeg dečka, već da se branio jer je kako je tvrdio, bio napadnut. Pred sudom je izjavio i da se kaje, tvrdeći da Marka i dalje voli.

- Tvrdio je da je Marko bio navodno nasilan prema njemu posle raskida. Markovo krvavo i iskasapljeno telo nađeno je samo u majici i donjem vešu, a preminuo je nasred ulice - podsetio je izvor Kurira. Inače, Abdulov navodno godinama prima hormosnku terapiju radi promene pola.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR