Glas Javnosti
posta

JEZIVA STATISTIKA ZA OVU GODINU: Stradalo PREKO 200 ljudi, a ovo je mesec sa NAJVIŠE saobraćajnih NESREĆA!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Od početka ove godine iz saobraćaja je isključeno preko 18.000 vozača, zato što su vozili pijani, a njih 800 zbog vožnje pod dejstvom narkotika. Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije kaže da tokom sezone godišnjih odmora poraste broj saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom, te apeluje na vozače da budu oprezni, naročito u gužvama na auto-putevima i graničnim prelazima.

Umor je takođe jedan od jako čestih uzroka saobraćajnih nezgoda, pa je jako bitno redovno praviti pauze tokom dužih vožnji.

U proteklih nekoliko dana zabeleženo je i više saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom. Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije za RTS ističe da se tokom jula meseca beleži najveći broj saobraćajnih nesreća.

Foto: EnvatoElementsVladimir Vida je rekao da su se sinoć desile dve teške saobraćajne nesreće – u Kruševcu gde je jedan motorista smrtno stradao, dok je u Pirotu jedan pešak na auto-putu poginuo.

Vida  je rekao a su najveće gužve tokom proteklog vikenda bile n pre svega na auto-putevima gde je primetan veći broj vozila, pogotovo stranih registracionih oznaka.

Govoreći o statistici saobraćajnih nesreća, Vladimir Vida je rekao da je od početka godine bilo 16,5 hiljada takvih nezgoda, u kojima je 214 osoba smrtno stradalo, što je za pet manje nego prethodnih godine.

- Statistika iz prethodnih godina pokazuje da u letnjim mesecima ima veći broj nesreće. Ko putuje, na put treba da kreće odmoran, da pravi pauze - objašnjava Vida.

Ističe da se pokazalo da je umor jedan od najvećih uzroka tragedija, pogotovo na auto-putevima.

Gost Jutarnjeg dnevnika kazao je i da je preko 18.000 vozača od početka godine otkriveno i isključeno iz saobraćaja, a koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola, dok je oko 800 njih bilo pod dejstvom narkotika.

Dodaje da je od početka godine otkriveno više vozača koji su upravljali pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, nego za celu prošlu godinu.

Gost Jutarnjeg dnevnika poziva i organizatore đačkih ekskurzija, da te ekskurzija i prijave, kako bi policija mogla da iskontroliše tehničku ispravnost vozila, kao i vozača. Navodi da su imali slučajeve kada to nije bilo urađeno.

Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije zaključuje da je saobraćajna policija pojačala kontrolu na auto-putevima. Apeluje da vozači obavezno koriste sigurnosne pojaseve.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR