Glas Javnosti

JEZIVA SLIKA NESREĆE KOD MARIBORA: Zapalilo se nekoliko vozila! U tunelu je bilo 800 stepeni Celzijusa

Hronika
Autor: Glas javnosti

Pravo je čudo kako nije bilo mrtvih u nesreći u Malečniku kod Maribora u ponedeljak kad je kamion na ulazu u tunel naleteo na cisternu i kolonu.

Zapalilo se nekoliko vozila.

Kamion je vozio mariborskom obilaznicom u smeru Austrije. Naleteo je na kolonu vozila koja se sporo kretala. Jedan čovek je lakše povređen.

Štajerska magistrala satima je bila zatvorena. Tunel je teško oštećen, počeo je da se ruši plafon i procene su da neko vreme neće biti u funkciji.

Na terenu je bilo čak 120 vatrogasaca.


"Dobili smo poziv o sudaru u tunelu. Dok smo se vozili prema tamo, stigla je informacija da je izbio požar i da je više ljudi zarobljeno u 185 metara dugom tunelu", rekao je Drago Žibek, komandir vatrogasne jedinice.

Na sreću, svi vozači pobegli su iz vozila pre nego štose vatra proširila tunelom.
"Temperatura na visini od pola metra bila je oko 800 stepeni. Celi otvor je bio u plamenu. Gorelo je sve od vozila na početku pa do 100 metara u tunelu. Akcija je bila izuzetno zahtevna, to je jedna od najgorih kombinacija koje vatrogasac može doživeti. Toplotno opterećenje, puno produkata izgaranja i puno zapaljivih materijala. Ovo mi je u 30-godišnjoj karijeri bila jedna od najizazovnijih intervencija", dodaje komandir.

Bila je to treća velika saobraćajna nesreća na ovom području u poslednja dva meseca.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR