Glas Javnosti

JEZIVA PRIČA VOZAČA BMW: U trenutku udesa kod zgrade Vlade, Rade skočio telom da zaštiti mlađeg sina!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Rade Novitović (42), koji je u saobraćajnoj nesreći kod Vlade Srbije izgubio dete i suprugu, dok mu je drugo dete povređeno, psihički je jako loše, kažu njegovi rođaci

Rade Novitović (42), koji je u saobraćajnoj nesreći ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu, ostao bez sina Nikole (20) i supruge Jelene Petković (34), pušten je iz bolnice na kućno lečenje.

Podsetimo, tragedija se dogodila 18. juna na uglu Nemanjine i Ulice kneza Miloša, kada je, kako se sumnja, Novitović BMW-om prošao kroz crveno svetlo, udario u kombi i zakucao se u zgradu Vlade. Njegov sin iz prvog braka Nikola, koji je bio na mestu suvozača je poginuo, kao i njegova žena Jelena, koja je sedela pozadi sa njihovim sinom (2).

Mališan je jedini pored Radeta preživeo udes, a kobnog dana su ga poveli na zakazanu operaciju u Dečjoj klinici u Tiršovoj.

Ima modrice i bolove

Kako saznajemo od rođaka iz sela Dobrača kod Arilja, Rade se fizički oseća dobro, ali je psihički loše.

- Pre nekoliko dana se vratio u rodno selo kod majke. Na rukama mu se još vide modrice i podlivi od nesrće, bole ga i slomljena rebra. Ima zakazanu kontrolu za šest meseci. Rane na telu će mu zarasti, ali ne znamo kako će se izboriti sa onima na duši. Jako mu je teško kad se seti nesreće - kaže rođak i dodaje:

- Povremeno izlazi iz kuće, prošeta do rođaka, popije kafu, jer mu je teško da sedi u kući, u kojoj više ništa nije isto. Nema njegovog Nikole, njegove Jelene, a ni dvogodišnjeg sina.

Slutili nesreću

Tri puta se vraćali da poljube baku

Mileva Novitović, Radetova majka, posle udesa je za Kurir ispričala da je mlađi unuk trebalo da ostane sa majkom Jelenom u bolnici, a Nikola, koji je poslednjih meseci bio u selu, da poseti svoju mamu Draganu u Beogradu i bude desetak dana sa njom.

- Jelena se tog jutra tri puta vraćala do mene da se pozdravimo i da me poljubi. Poslednjih dve, tri godine živela je ovde, rodio mi se drugi unuk. Rade je vozio kamion po Evropi, Nikola je učio vožnju, trebalo je da polaže, Rade mu je čak i kola spremao - plakala je starica.  
Naši sagovornici otkrivaju da Rade zaplače i na sam pomen sinovljevog imena.

- Čim pomene Nikolu počne da plače i ne može da se smiri. Boli ga to, pa i mi izbegavamo priču o udesu.

Jedino što je uspeo da nam ispriča otkako se vratio je da je u trenutku udesa skočio i telom zaštitio mlađeg sina, kako mališan ne bi stradao - objašnjavaju sagovornici.

Istraga u toku

Oni kažu da su čuli da je brigu o dečaku preuzela porodica njegove pokojne majke, koja je rodom iz Vlasotinca.

- O njemu brinu baka i deka, trebalo bi da mu ovih dana skinu gips. Rade je stalno u kontaktu sa njima i kada se oporavi on će preuzeti staranje o mališanu, to je ipak njegovo dete, jedino koje mu je ostalo - rekli su nam rođaci.

Prvo osnovno tužilaštvo vodi istragu o nesreći, a kako saznajemo, kada im policija bude dostavila krivičnu prijavu, ona će biti prosleđena Višem tužilaštvu, jer postoji video-snimak nesreće na kom se vidi da je BMW prošao na crveno svetlo.

Srce da pukne

Mališan čeka da mu mama donese čokoladicu

Rođaci Novitovića kažu i da dečak, iako ima samo dve godine, zna da je ostao bez mame.

- Bio je vezan za Jelenu i njegova baka kaže da joj je rekao "da je mama otišla na daleki put, ali da će se vratiti i doneti mu čokoladicu. To je tako bistro i divno dete - kažu rođaci.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR