Glas Javnosti
posta

JELENA MARJANOVIĆ BRUTALNO UBIJENA: Branila se do smrti, trčala da pobegne preko kanala!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Jelena Marjanović ubijena je na surov način, a na njenom telu uočen je veliki broj povreda nenetih jedna za drugom u relativno kratkom vremenu. Sve povrede imaju elemente životnih, a mesto na kom je pronađena bilo je i mesto na kom je ubijena. Ne može se isključiti mogućnost da je u zločinu učetvovalo više napadača.

Ovo je mišljenje sudskih veštaka koji su juče govorili u nastavku suđenja Zoranu Marjanoviću za ubistvo njegove supruge, pevačice Jelene Marjanović. Sudski veštak Zoran Stanković objasnio je da je na telu Jelene Marjanović bio uočljiv veliki broj povreda, a da sve one imaju elemente zaživotnosti.

- Prve povrede nastale kada je na sebi imala gornji deo trenerke sa kapuljačom. Tada nastaju dve povrede: desni lakat, o čemu govori trag na tkanini, zadnja leva četvrtina temena o čemu govori oštećenje na kapuljači trenerke, nanete šiljastim predmetom. U vreme nanošenja prve dve povrede stajala uspravno ili u polusavijenom položaju, bila je okrenuta leđima - objasnio je Stanković.
 
Sve povrede koje je tokom borbe sa napadačem zadobila Jelena Marjanović nanošene su jedna za drugom u relativno kratkom vremenu, a prva je nastala kada je na sebi imala gornji deo trenerke sa kapuljačom.

- Odmah zatim zadobila je još osam povreda nastalih udarcima metalnim predmetom, polomljene kosti lobanje, oštećenja moždanog tkiva... Svaki od tih osam udaraca je smrtonosan, a samo jedan je bio dovoljan da dovede do gubitka svesti ili smrti što ukazuje da je ubijena na veoma svirep način - kazao je veštak Stanković.

Kako je dalje objasnio, prilikom nanošenja tih osam povreda, ubijena se nalazila u vodi, prvo uspravno, onda savijena, a ubica je bio iznad nje.

 - Na telu imala odbrambene povrede, na desnoj šaci podlive, pošto je pokušavala njome da se zakloni, to jest odbrani od ubice. Na licu je imala podlive i oguljotne, kao i povrede gornjih ekstremiteta. Povreda na destoj potkolenici nastala je nakon smrti. U desnom plućnom krilu pronađena je graničica, kao i ljuspasti tragovi i mulj, što implicira da je u tim trenucima bila živa i pokušavala je da diše. U želucu je takođe uočen vodeni sadržaj - kazao je veštak.

Telo je, prema rezlutatima analiza, bilo u vodi najmanje pet, šest sati, a moguće čak i više od 10. Kako je veštak objasnio odgovarajući na pitanje sudije i advokata odbrane, ne postoji način da se utvrdi tačan broj sati koje je telo provelo u vodi.

- Bila je zdrava, u krvi joj nisu pronađeni alkohol, droga, niti bilo koje druge supstance. Svetlo siva majica koju je imala na sebi bila je natopljena krvlju, a telo se nalazilo ispod vode, zato je postojao problem da ga pronađu policijski psi. Voda je sprala deo krvi sa rana - kaže veštak.
 
Odbacio je navode koji su se pojavljivali u javnosti da su joj prsti umakani u varikinu, a takođe potvrdio da joj odeća nije bila presvlačena. Prema svim pronađenim tragovima, Stanković, zajedno sa kolegom Milanom Kunjadićem, složio se da je ubica bio desnoruk.

- Žrtva je pokušala da izađe na drugu stranu kanala, otuda otisak patike na tom mestu, ali ona nije mogla da ostavi trag krvi pronađen na grani - dodao je Stanković.

Veštak Kunjadić objasnio je da je dok je trčala izgubila desnu patiku i gumicu za kosu, a da je ispred kanala zadobila rane na glavi. Nakon toga joj je skinut gornji deo trenerke. 

Sudski veštak, na pitanje advokata i sudije, nije mogao da odbaci mogućnost da u zločinu nisu učestvovala dva napadača ili da je su korišćena dva oružja. Kao jedno od mogućnosti navedeno je to da je oružje korišćeno u surovom ubistvu imalo dve različite strane, jednu oštru i jednu tupu.

Veštaci su napomenuli da je ubicu pokretala jaka emocija prema Jeleni - ljubav ili mržnja.

Podsetimo, Marjanović je na jučerašnje ročište došao u pratnji advokata obučen u cvetnu košulju i ljubičasti sako. Niko od članova porodice juče se nije pojavio na sudu. Na prethodnom ročištu svedočila je Jelenina tetka Ljubica Marković, ispričavši do sada nepoznate detalje o Jeleninom životu ali i samom zločinu.

 

(Izvor: Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR