Glas Javnosti

JEDVA ČEKA DA BUDE IZRUČEN… Batinaš Ivan Kontić pred srpskim pravosuđem već idućeg meseca

Hronika
Autor: Glas javnosti

Prema odluci Višeg suda u Podgorici, zaključeno je da su ispunjeni svi zakonski uslovi za izručenje Ivana Kontića Srbiji. On je osumnjičen da je u Novom Sadu pokušao da ubije Miljana M. a njegovo izručenje očekuje se već u decembru.

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je vlastima Crne Gore molbu za izručenje Kontića, nakon što se u medijima i na društvenim mrežama pojavio snimak brutalnog prebijanja M. M. u Novom Sadu.

Zaključak o Kontićevom izručenju donet je u utorak, a istog dana Viši sud u Podgorici saopštio je da će se ovaj postupak izručenja odvijati po ubrzanoj proceduri.

Damir Lekić, koji je Kontićev branilac, izjavio je da na ovu odluku suda neće ulagati žalbu, iako za istu imaju rok u trajanju od tri dana.

Prema njegov rečima, i sam Kontić jedva čeka da stigne u Srbiju.

Nakon što rešenje suda postane pravosnažno, ono se dostavlja ministru pravde Crne Gore koji nakon toga donosi krajnju odluku i obaveštava Srbiju o ekstradiciji. Samim tim, očekuje se da se već u decembru osumnjičeni Kontić nađe pred tužiocem u Novom Sadu gde će izneti svoju odbranu za delo koje se sumnjiči.

Podsećamo, Kontić je na monstruozan način prebio Miljana M. 24. avgusta ove godine.

Kako u tom periodu za njim nije bila raspisana poternica, on je bez problema izašao iz Srbije a potom se uputio u Crnu Goru nakon nekoliko dana ( ima i srpsko i crnogorsko državljanstvo).

Uhapšen je 11. oktobra u jednom stanu u naselju Zabjelo u Podgorici.

 

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR