Glas Javnosti

JEDAN BRAT PRIZNAO BRUTALNO UBISTVO NIŠKOG BIZNISMENA I PRIPISAO GA DRUGOM BRATU: 'Napao je sekirom, a kada mu je on oteo, dotukao ga je macolom!'

Hronika
Autor: Glas Javnosti

U krugu firme "MIN kopeks" u Nišu pronađeno je pre 12 dana pronađen leš Draška Vulića (46), a policija je danas uhapsila braću N. M. i M. M. iz Niša zbog sumnje da su oni usmrtili ovog niškog biznismena.

Više javno tužilaštvo u Nišu donelo je naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih N.M. i M.M. zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo kao saizvršioci, saopštila je večeras ova pravosudna institucija.

Višem sudu je podnet predlog da se protiv osumnjičenog M.M, koji je danas saslušan, odredi pritvor zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao ponoviti krivično delo, visine zaprećene kazne kao i okolnosti da je usled njegovog izvršenja došlo do uznemirenja javnosti. Osumnjičeni N.M. kojem je po nalogu VJT određeno zadržavanje do 48 sati, biće saslušan u zakonskom roku od 48 sati- navodi se u saopštenju tužilaštva.

Braća N.M. (34) i M.M. (39) se sumnjiče da su 8. oktobra u krugu fabrike MIN Kopex, ubili svog poslodavca Draška R. (46). Oni su danas uhapšeni zahvaljujući intenzivnom operativnom radu Odeljenja kriminalističke policije PU Niš koja je uspela da rasplete klupko laži kojom su se braća služila kako bi sakrila zločin.

Oni su tvrdili da su gazdu zatekli mrtvog u fabričkoj hali, nakon što su se vratili sa pauze, te da sumnjaju da ga je ubio čovek sa kojim se on navodno sreo tokom njihovog odsustva. Međutim, tragovi na sekiri i macoli kojom je usmrćen njihov poslodavac, ukazala su na braću.

Priznao ubistvo

M.M. je pritisnut dokazima, ali i brigom za dvoje dece čiji je staratelj, odlučio da zločin prizna. Međutim, Draškovo ubistvo pripisao je bratu dok je za sebe tvrdio da je samo bio na mestu ubistva. Više javno tužilaštvo nije prihvatilo ovakvu njegovu odbranu, smatrajući da ima dovoljno dokaza da su u zločin umešana oba brata.

-M.M. je plačući kazao da je njegov brat posle svađe Draška napao sekirom, a kada mu je on oteo, dotukao ga je macolom. Tvrdio je da nije mogao ništa da učini, te da je o ubistvu lagao da bi zaštitio brata- navode sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Za sada nema informacija o motivu surovog napada, osim da je N.M. u poslednje vreme bio veoma nasilan.

Za teško ubistvo zaprećena je maksimalna kazna od 40 godina zatvora.

(Glas javnosti/Telegraf)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR