Glas Javnosti

JAKE MERE OBEZBEĐENJA! Belivuk i Miljković na saslušanju, crnogorsko tužilaštvo traži informacije o ubistvu škaljaraca

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vođe organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković danas bi trebalo da budu saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, i to po zamolnici Crne Gore.

Oni će biti ispitani u vezi sa ubistvom Damira Hodžića i Adisa Spahića, kao i sa kidnapovanjem Mila Radulovića Kapetana, za šta ih sumnjiči crnogorsko tužilaštvo, čiji će predstavnici glavni specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić i specijalni tužilac Saša Čađenović prisustvovati saslušanju osumnjičenih u Beogradu. 
Belivuk i Miljković će, kako se očekuje, biti privedeni iz Okružnog zatvora u Beogradu u zgradu Specijalnog suda, pod jakim merama obezbeđenja. 

Prema do sada prikupljenim dokazima, nakon što su u oktobru prošle godine u kući nadomak Spuža osumnjičeni ubili Spahića i Hodžića, otetog Radulovića su premestili na drugo mesto i ubili. Prethodno su od njega iznudili sve informacije vezane za delovanje "škaljarskog klana", odnosno kriminalne grupe kojoj je on navodno pripadao. Radulović je, veruje se, ubijen, nakon dvomesečnog mučenja, u decembru prošle godine.

Belivuk i Miljković su, kako je Čađenović naveo, za vreme izvršenja navedenih krivičnih dela, nelegalno ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole državnih organa te zemlje. U Srbiju su se, navodi on, vratili na isti način.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal ranije su naveli da im je zamolnica crnogorskog specijalnog tužilaštva dostavljena 8. novembra, a da je sud odobrio ukazivanje međunarodne pravne pomoći 16. novembra i zakazao saslušanje za 1. decembar.

Miljković i Belivuk su u pritvoru u Beogradu od februara i terete se za niz krivičnih dela, među kojima je i šest ubistava. Uskoro će im biti zakazano suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR