Glas Javnosti

IZVEŠTAJ UN O SRPSKIM PLAĆENIM UBICAMA: Surovi i precizni egzekutori specijalizovani za mafijaške likvidacije

Hronika
Autor: Glas javnosti

U studiji se navodi da srpsko-crnogorski klanovi pribegavaju ubistvima, otmicama, mučenjima, pretnjama i da umeju da budu izuzetno surovi.

U izveštaju Ujedinjenih nacija o trgovini kokaina u svetu, reči Srbija, Srbi i pridev srpski, pojavljuje se čak 16 puta, a kriminalne organizacije sa Balkana, među kojima srpsko-crnogorske zauzimaju najvažnije mesto, imenovane su kao glavni snabdevači Evrope ovom vrstom droge. Sem droge, Srbi se pominju i u kontekstu teških zločina kao izuzetno surove i precizne ubice.

Kada se Srbija pomene u Ujedinjenim nacijama prva asocijacija je Kosovo, ali ove godine se reči Srbija, Srbi i pridev srpski pominju čak 16 puta u izveštaju Agencije Ujedinjenih nacija za drogu i kriminal (UNODC). Pominjanje Srba i Srbije, nažalost, nije u pozitivnom svetlu jer su klanovi sa Zapadnog Balkana, među kojima su srpsko-crnogorski najjači, označeni kao glavni snabdevači Evrope kokainom.

U okviru obimne studije UNODC, posebno poglavlje posvećeno je nasilju vezanom za trgovinu kokainom, od mafijaških ubistava do uličnog nasilja, a u mnogim brutalnim činovima akteri su upravo pripadnici srpsko-crnogorskih klanova. Koliko su oni uticajni govori i podatak da ih Europol u svojoj zvaničnoj komunikaciji sada zove „Balkanski kartel“, a ne klan, što je stepenica više u policijskoj terminologiji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR