Glas Javnosti

SRAMNA ODBRANA VOZAČA 'AUDIJA': Ukočio mu se vrat i mišići, pa je pokosio dečaka i oca troje dece

Hronika
Autor: Glas javnosti

Nemanja Stamenković je u januaru, "audijem", izazvao tešku saobraćajnu nesreću u Nišu u kojoj je poginuo dečak (12) i muškarac (48). On se pred sudom branio da je zbog "trnjenja u vratu i mišićima izgubio orjentaciju i kontrolu nad vozilom".

S obzirom na to da je Stamenković u svoju odbranu, pred sudom u Nišu, rekao da je pre nego što je izgubio kontrolu nad vozilom osetio, "trnjenje u vratu i mišićima tela", ali  i da je čuo "neki šum u uhu i da su predmeti počeli da mu beže pred očima", komisija veštaka je procenjivala njegovu uračunjivost, zrelost i eventualne neurološke probleme. 

Svi pregledi koje je obavila stručna komisija, utvrdili su normalan fiziološki nalaz okrivljenog Nemanje Stamenkovića (19) iz Beograda. 

Stamenković je u martu, na početku iznošenja odbrane potvrdio da je do nesreće došlo, ali je negirao krivicu. On je naime, tada tvrdio da je u nesreći učestvovalo još jedno vozilo zbog kojeg je on izgubio kontrolu. 

 

Predstavnik komisije veštaka Radovan Karadžić je na jučerašnjem suđenju rekao da je Zavod za sudsku medicinu, kojem je povereno ovo veštačenje, angažovao lekare specijaliste koji su obavili konzilijarni pregled i naložili dodatne dijagnostičke preglede u KC Niš. Miroslava Živković.

Prof. dr Miroslava Živković, stalni sudski veštak i doktor nauka iz oblasti neurologije, istakla je da u momentu nesreće okrivljeni nije imao organskih poremećaja koji bi doveli do akcidenta. Okrivljeni je sve vreme opisivao šta mu se dešavalo, što znači da je bio svestan jer je mogao da rekonstruiše događaj, rekla je ona, prenosi Politika.

Prema pisanju medija, devetnaestogodišnjak je profesionalni vozač, koji ima položen ispit za C kategoriju. 

Foto: Glas javnosti

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je 2. marta optužni predlog sudu protiv Stamenkovića i zatražilo od suda da ga osudi na maksimalnu kaznu od osam godina zatvora za krivično delo za koje se tereti, a to je „teško delo protiv javnog saobraćaja”. Stamenković je i dalje u pritvoru koji mu je produžen zbog uznemirenja javnosti.

Stamenković je 4. januara, vozeći „audi”, izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Bulevaru Medijana, u kojoj su poginuli Nišlije Andrej Prenkljušaj (12) i Dejan Ilić (48), otac troje dece.

Pogledajte emisuje na našem kanalu u kojoj je gostovala ćerka stradalog Dejan Ilić, Gabrijela Ilić.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR