Glas Javnosti

ISTRAGA UBISTVA U BELVILU OTKRIVA: Osumnjičenog za likvidaciju Bojana Mirkovića ČEKALA SMRT od naručioca? 

Hronika
Autor: Glas javnosti

Istraga ubistva Bojana Mirkovića u naselju Belvil otkriva nove detalje u vezi sa osumnjičenim Lazarom T, a jedan od bitnijih je da je ubica izbegao sigurnu smrt upravo hapšenjem.

Istražni organi pokušavaju da utvrde ko je naručio i platio ubistvo Bojana Mirkovića (34). novembra u podzemnoj garaži u Belvilu.

Tragovi vode do jedne navijačke grupe, ali se još prikupljaju dokazi za ovaj pravac istrage. Lazar T (22), koji je osumnjičeni da je direktni izvršilac zločina, u policiji je, prema nezvaničnim saznanjima, preuzeo "kompletnu" krivicu na sebe.

Ispričao je da je u zločinu koristio dva oružja, rekao je gde ih je bacio, a policiju je odveo i do mesta gde je sakrio bicikl sa kojim je pobegao sa mesta zločina. U neposrednoj blizini se presvukao i zapalio odeću i ranac.

U tužilaštvu je odlučio da se brani ćutanjem. Operativci pokazuju da je Lazar T. povezan sa pomenutom navijačkom grupom, kao i da je za ubistvo Mirkovića uzeo "prvu ratu" i kokain.

- Lazar se mnogo uplašio. Njemu je obećano da će biti sklonjen u Crnu Goru, ali za njega je prava sreća da je uhapšen. Spremljena mu je mnogo crnja sudbina, koju je izbegao - rekao je izvor.

Plan je, najverovatnije, bio kao i za njegovog imenjaka iz "Ušća", koji je ubio Aleksandra Šarca. Sudbina godinu dana starijeg Lazara I. je neizesna, iako je za njih raspisana poternica zbog sumnje da je ubio Šarca.

Policija i tužilaštvo su kao pomagače u ubistvu Mirkovića označili Bojana K. (37), koji je u emotivnoj vezi sa majkom Lazara T., kao i Dušana K. (32). Navodno, obojicu je u celu priču uvukao Lazar kome je bila potrebna pomoć da počini zločin.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR