Glas Javnosti

ISTRAGA U PETNICI: Šta će se desiti u Istraživačkoj stanici posle optužbi pet devojaka za ZLOSTAVLJANJE i SEKSUALNO NAPASTVOVANJE?

Hronika
Autor: Glas javnosti

Istražni organi bili su danas u "Petnici" i započet je proces davanja izjava, rekao je večeras direktor Istraživačke stanice Nikola Božić povodom optužbi pet devojaka da su u toj ustanovi doživele seksualno i fizičko nasilje.

"Nadam se da ćemo brzo dobiti satisfakciju za žrtve i da će svi oni koji su vinovnici biti kažnjeni", rekao je večeras direktor Istraživačke stanice Nikola Božić.
Pet devojaka, u ispovesti koje je objavio nedeljnik Vreme, rekle su da su od 2003. do 2014. doživele seksualno i fizičko nasilje u Istraživačkoj stanici "Petnica" kod Valjeva.

Sve kao zlostavljača imenuju istu osobu, a situacije koje opisuju idu od manipulacije, preko prisile do brutalnih opisa zlostavljanja.

Božić kaže da "u Istraživačkoj stanici Petnica žele da podrže svoje koleginice i sve žrtve nasilja da progovore, i misle da je trenutak da ih pažljivo slušaju", piše RTS.

Božić kaže da su danas istražni organi bili u "Petnici" i da je započet proces davanja izjava.

"Ja se nadam da ćemo brzo dobiti satisfakciju za žrtve i da će svi oni koji su vinovnici ovako nečega biti kažnjeni. Kao novi direktor mogu da garantujem da se ovako nešto ne sme nikada više desiti", poručio je Božić.

Najavio je uvođenje strogog kodeksa ponašanja za sve učesnike obrazovnih programa, kako i procedure poverljivog prijavljivanja nasilnika.

Organizovaće, kako je dodao, intenzivne programe obuke po tim temama za sve učesnike programa.

"Zato u narednim danima prepuštamo da se u medijskom prostoru čuje njihov glas", rekao je Božić.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR