Glas Javnosti

ISPOVEST MOMKA KOJI JE ISPLIVAO IZ VELIKE MORAVE: 'Mnogo mi je TEŠKO, tražio sam ga, NEMA GA NIGDE'

Hronika
Autor: Glas javnosti

Stravična tragedija zadesila je dva druga koji su se našli u subotu na sred Velike Morave kada im se iznenada prevrnuo čamac.

Dvojica drugara, David Đorđević i G. S. plovili su čamcem Velikom Moravom u subotu oko 15 časova, kada ih je zadesila nesreća - motor plovila prestao je da radi iznenada, a silina reke uspela je da ga prevrne. David se spasao, a mladiću G. S. se od tada gubi svaki trag. Za njim od juče tragaju ronilačke jedinice Žandarmerije.

- Mnogo mi je teško i nisam zdravstveno kako treba, u šoku sam. Meni i drugaru se desila ta nesreća... Krenuli smo uzvodno, prešli most, dao sam gas na penti i blokirao sam skretanja, kako bismo išli samo pravo. Drugar je tražio da malo vozi, ja kažem: "Dobro, ali vodi računa da nas ne uhvati brzak koji je tu blizu". Krenuli smo uzvodno gore koji metar, međutim, ugasio se motor čamca - priča David.

Kako kaže, imali su vesla u čamcu, ali njegov drug izgleda nije bio vičan u tome.

- Veslao je kontra, i krenuli smo ka dole, nosila nas je voda. Rekao sam mu: "Sad se drži, pa šta nam Bog da". Kad smo stigli na prvi talas, izbacio me je iznad vode jedno dva metra i pao sam na grudi, zakačio sam se na neku armaturu, otkopčao sam jaknu i nekako sam se izvukao. Izašao sam gore, na površinu, pa me je ponovo talas izbacio, a onda i treći put - prepričava mladić.

Kako kaže, uspeo je da ispliva, a utom je naišao njegov drug koji je plutao na čamcu.

- Rekao sam mu da skoči, da ga spasem, ali je rekao da ne sme, da se plaši. Tražio sam od ribolovaca da mi bace neki kanap da ga spasem. Nisam mogao da ga spasem. Nisam ga posle video da stoji na čamcu. Nema ga nigde, tražio sam ga noćas... - priča David.

On ponavlja da mu je mnogo teško, jer su se družili, jedno kod drugog išli, radili zajedno.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR