Glas Javnosti

ISPOVEST MAJKE UTOPLJENE DEVOJČICE: Bežala je iz škole da bi išla na Tisu, tog dana je ispala iz čamca a za njom su ostale samo haljina i papuče

Hronika
Autor: Glas javnosti

Prema prijavi komšije utopljene devojčice Orhideje Tot, na teren su izašli ronioci žandarmerije koji su je i našli u ponedeljak, oko 16.30 časova. Telo sedmogodišnje Orhideje iz Bačkog Petrovog Sela, je u nedelju po podne nestalo u Tisi.

Prema svedočenju njenog šestogodišnjeg brata K. Š., koji je bio sa njom u vreme nestanka, devojčica je skočila u reku.

- Nadala sam se da će mi ćerku naći živu. Sin kaže da su sedeli u dva crvena čamca blizu obale i da je Orhideja skočila. Međutim, čudno je da to niko nije video. To se desilo u nedelju oko 13:30. Kada sam stigla na Tisu, sin je strašno plakao. Na nesreću, baš u to vreme nije bilo nikoga na delu Tise gde je istaknuto da je kupanje opasno - kaže uplakana majka Reveneta Tot (30) i dodaje da je ćerka biciklom došla na Tisu.

- Sin je iskočio kroz prozor, zajedno su otišli na Tisu, ćerka ga je vozila. Otišli su oko 10, a ja sam krenula na igralište da ih tražim. Tragala sam za njima do 13:30, jedino na Tisi nisam bila. Kada sam stigla kući, jedan čovek je došao da mi javi da mi je ćerka nestala. Onda smo otišli na Tisu i tamo sam našla haljinu, papuče i majicu - priča Reveneta za Novosti i navodi da je Orhideja i ranije nekoliko puta bežala od kuće.

 - Odlazila je jer joj nisam dozvoljavala da sama ide na igralište. Saznala sam da u četvrtak nije bila u školi, nego na Tisi. Imam petoro dece, tri ćerke i dva dečaka. Orhideja je najstarija, a najmlađe dete ima tri meseca. Sama živim sa njima, suprug mi radi u Nemačkoj. Orhidejin otac je umro pre dve godine - priča neutešna majka.

Ona je rekla da su deca nekoliko puta sama išla biciklom do Tise, koja je od njihove kuće udaljena tri, četiri kilometra, kao i da se mesto na kojem su se kupali nalazi 200 metara od plaže.

Devojčica je pronađena u blizini čamca u kojem se igrala sa šestogodišnjim bratom.

(Glas javnosti/Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR