Glas Javnosti

Ispovest druga dečaka koji je skočio kroz prozor škole: Preminuo mi je na rukama

Hronika
Autor: Glas javnosti

Danas u 13 časova u južnobanatskom selu Kačarevo sahranjen je Sava F. (14), učenik osmog razreda OŠ "Žarko Zrenjanin", koji je u sredu izvršio samoubistvo skokom kroz školski prozor.

Ta stravična scena bespomoćnog tela kako leži na travnjaku i dalje među učenicima budi jezu.

Iz glave ne može da je izbriše ni jedan od Savinih najboljih drugara, na čijim je rukama i izdahnuo.

Vidno uznemiren, on je ispričao kako su izgledali poslednji trenuci Savinog života.

"Kada je zvonilo za kraj poslednjeg časa, krenuo sam ispred škole da se nađem sa Savom, jer smo imali dogovor da odemo na piće. Tek što sam napustio učionicu u prizemlju, neko je počeo da viče: Sava je pao! Dotrčao sam do prozora i video ga kako nepomičan leži na travnjaku, okrenut stomakom ka zemlji i ispruženih ruku", rekao je dečak.

Zajedno sa još jednim drugom je, kaže, iskočio kroz prozor i pokušao da pomogne Savi. U tom trenutku još je davao znake života.

"Pokušao je da izgovori naša imena, ali nije mogao da priča, jer mu je vrat pukao na pola. Sve vreme je pljuvao krv. Ubrzo mu se telo samo opustilo. Izdahnuo je na mojim rukama. Ni veštačko disanje, ni naše dozivanje, ništa nije pomoglo", ispričao je dečak.

Ova tragedija dogodila se nakon što je Sava F. zajedno sa svojom majkom bio na razgovoru kod direktorke škole Slobodanke Đukić.

Navodno, majka je na sastanak došla kao član roditeljskog saveta u vezi sa organizacijom nekog događaja, a Sava je "usput“ prisustvovao zato što je loše uradio probni završni ispit.


Zbog tog sastanka je i zakasnio na čas nemačkog, nakon kog je, iz za sada nejasnih razloga, iskočio kroz prozor sa drugog sprata i otišao pravo u smrt.

Glas javnosti/Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR