Glas Javnosti

ISPOVEST ČUVENOG BANKARA koji je DVA PUTA IZBEGAO SMRT, jednom u 'MAMA MIJI' sa BADŽOM drugi put sa ARKANOM U INTERKONTU! (FOTO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Čuveni direktor i osnivač Komercijalne banke koja je prešla u ruke Slovenaca, Ljubomir Mihajlović, svedok je mnogih turbulentnih događanja u Srbiji tokom devedesetih. Od skromnih početaka u Prizrenu, do vrha ondašnje države i kriminalnog miljea, Mihajlović je nakon dugo ćutanja odlučio da se priseti važnih događaja iz tog perioda.

- Bankarstvom sam počeo da se bavim davne 1965. godine na Kosovu i Metohiji, prvo u Komunalnoj, a zatim u Jugobanci. Tada me je jedan od direktora pozvao u svoju kancelariju i odveo do prozora. Bilo je to u Prizrenu. Rekao mi je: “Pogledaj, Ljubo, ovog čistača cipela dole. Da bi bio dobar bankar, moraš da budeš i čistač cipela, i prodavac, ali i ministar, pop i predsednik države…” Svega toga sam se držao kroz celu karijeru, i nisam pogrešio. Bio sam omiljen bankar, a Ivan Stambolić, Vlajko Stoiljković, Arkan, Badža, Čeda Jovanović, Velja Ilić, Guri, patrijarh Pavle i mnogi drugi bili su mi i dobri prijatelji. Nekih, nažalost, nema više među nama - priča Mihajlović.

Mihajlović je bio prijatelj i s Radovanom Stojičićem Badžom, koji je tragično nastradao u restoranu.

- Tačno. Policija je imala račune kod Komercijalne banke, i pomagao sam im za sve što im je trebalo, a s Badžom sam bio i dobar prijatelj. Na dan kad je ubijen, sreli smo se na sastanku i poklonio sam mu zlatnike s likom Svetog Save, koje je banka izradila povodom početka gradnje Hrama Svetog Save. Pozvao me je da uveče dođem na večeru u “Mama miju” da se družimo. Imao sam druge obaveze te večeri i nisam otišao. Kad sam saznao da je upucan i da nije preživeo, rečeno mi je i da su kod njega pronađeni zlatnici koje sam mu poklonio toga dana. Družio sam se i s Vlajkom Stojiljkovićem, koji je bio izuzetno pošten i častan čovek - rekao je Mihajlović.

General-pukovnik i zamenik ministra policije izrešetan je 11. aprila 1997, a samo 17 dana ranije SDB je dobio upozorenje da će on biti likvidiran, ali ubistvo nije sprečeno

Kobne večeri, Stojičićev sin Vojislav sedeo je u restoranu „Mama mija“ s prijateljem koji je po zanimanju bio carinik. Oko ponoći mladić je telefonom pozvao oca i rekao mu da dođe. Stariji Stojičić se ubrzo pojavio u svom BMW. Seo je leđima okrenut ulazu i izlogu restorana. Nasuprot njemu sedeo je Vojislav, a s leve strane stola bio je prijatelj.

Pola sata posle ponoći na vratima se, držeći automat, pojavio muškarac visok oko 185 cm, u tamnoj jakni, tamnim farmerkama i s čarapom na glavi. Uzviknuo je: „Svi na pod!“ i ispalio rafal u zamenika ministra. Svi hici pogodili su Stojičića u vrat i glavu i ubili ga na mestu. Niko drugi nije povređen. Ubica je zatim istrčao iz kafane, ispalio jedan rafal u veliki izlog i nestao bez traga.

Prema nekim izvorima, ostali gosti u restoranu, među kojima je bilo i policajaca, ostali su da leže još čitavih pet minuta. Naoružani pripadnici MUP Srbije zaustavljali su gotovo sve automobile koji su napuštali Beograd, legitimisali vozače i zapisivali registracije. U samom gradu legitimisani su i pretresani prolaznici, a bilo je i zaustavljanja autobusa GSP... Ubica nije pronađen.

Inače, Mihajlović se igrom sudbine našao i na poslednjoj fotografiji ubijenog Željka Ražnatovića Arkana. u Interkontinentalu.

Tog 15. januara 2000. godine ispred “Interkontinentala”, oko 17 časova stala su dva automobila. Iz opela Kalibre izišli su Dragan Nikolić Gagi i Milan Đuričić Miki, koji su od ranije bili poznati policiji.

Iz drugog vozila, golfa, izašao je Zoran Nikolić Pegla, kao i pripadnik Druge čete Prvog bataljona policijske brigade SUP-a Beograd, Dobroslav Gavrić. Pegla je ostao na parkingu, dok su ova trojica ušli u hol spremajući se da počine trostruko ubistvo. U holu hotela bila je neviđena gužva. Arkan je sedeo u separeu nedaleko od recepcije. U hotel je došao sa suprugom Svetlanom Cecom Ražnatović, njenom sestrom Lidijom Veličković i telohraniteljem Zvonkom Mateovićem.

Ono što je interesantno i podjednako jezivo da su trojica sa slike mrtva, svi osim MIhajlovića koji sedi skroz desno.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR