Glas Javnosti

ISPITAN OTAC OSUMNJIČENOG ZA UBISTVO MALE DANKE: Dušan Janković odbio da svedoči pritiv sina!

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas je kao svedok u slučaju ubistva devojčice Danke Ilić (2) ispitan Dušan Janković, otac osumnjičenog Srđana Jankovića (50)

- U prostorijama tužilaštva danas je nastavljeno ispitivanje svedoka u istrazi ubistva Danke Ilić, a jedan od njih je bio otac osumnjičenog.

On je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne svedoči u postupku koji se vodi protiv njegovog sina i Dejana Dragijevića - kaže izvor.

Janković je, kao i Dragijevićeva majka Svetlana, privilegovan svedok i on može da odbije da svedoči u postupku protiv bliskog srodnika, odnosno sina.


Srđan Janković i Dejan Dragijević, da podsetimo, osumnjičeni su za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, za čijim se telom neprekidno traga već 20 dana, a nakon što budu ispitani svi svedoci, oni će biti poslati na psihijatrijsko veštačenje.

Radnici borskog JKP "Vodovod", su tog 26. marta, kada je u Banjskom polju nestala dvogodišnja Danka, bili na radnom zadatku.

Prema priznanju Dragijevića datom u tužilaštvu, oni su devojčicu udarili službenim automobilom, zadavili je i bacili na divlju deponiju na Starobanjskom putu, odakle ju je, dva dana kasnije, Dejan zajedno sa ocem (73) i sada pokojnim bratom (40), izmestio na drugu, za sada nepoznatu lokaciju.

Glas javnosti/K04S

(Mišljenja i stavovi u ovom tekstu nisu nužno stavovi redakcije "Glasa javnosti")

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR