Glas Javnosti
posta

INSPEKTOR učestvovao u prikupljanju DOKAZA O UBISTVIMA u Ritopeku, a bio saradnik KAVČANA? Priznao da je bio KRTICA i da je za to DOBRO PLAĆEN!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Inspektor za krvne i seksualne delikte u SBPOK, Božidar Stolić, uhapšen je sinoć jer je odavao službene tajne kavačkom klanu, javljaju mediji.

Uhapšen Božidar Stolić, koji je učestvovao u prikupljanju dokaza o ubistvima u kući strave i saslušavao porodice nestalih, sumnja se da je prenosio informacije vođama klana Zviceru, Belivuku i Miljkoviću.
Stolić je, kako se sumnja, direktno učestvovao u prikupljanju dokaza o zverskim ubistvima u kući u Ritopeku i na tom slučaju je radio sve do juče. 

Četiri ubistva

- Stolić je među prvim inspektorima koji su ušli u kuću u kojoj je, kako se sumnja, ubijeno najmanje četvoro ljudi. Radio je na prikupljanju dokaza i tragova, i samim tim bio upoznat sa svakom informacijom, svakim tragom koji policija ima protiv Belivuka i ostalih članova grupe - otkriva izvor Kurira.

Prema njegovim rečima, Stolić se sumnjiči za zloupotrebu položaja, proverava se da li je samo prenosio informacije članovima klana koji su bili na slobodi, vođi kavačkog klana Radoju Zviceru i njegovim saradnicima, ili je eventualno učestvovao i u prikrivanju tragova.

- Na mestu zločina, kom je pristup imao ograničeni broj ljudi, on je bio u mogućnosti i da kontaminira, odnosno sklanja tragove, što se dogodilo i tokom prvog postupka koji se vodio protiv Belivuka i Miljkovića, posle kog su, zahvaljujući uništenim dokazima sa lica mesta, oslobođeni optužbi za ubistvo Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama u centru Beograda - podseća sagovornik. 

Ovaj policajac, osim što je imao zadatak da prikuplja dokaze, direktno je radio i na uzimanju izjava od porodica mladića koji se nalaze na spisku više od desetorice nestalih, o čijim se sudbinama ništa ne zna do danas. - Bio je u prilici i da među prvima čuje kako su njihovi supruzi, sinovi i braća nestali. Saslušavao je oštećene i tačno znao da li i na koga sumnjaju - dodaje on.

 

Priznao da je krtica

Podsetimo, kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, uhapšena je 4. februara i tereti se za najteža krivična dela.

- Istog dana Stolić je bio u Ritopeku. Interesantno je da su Belivuk i još nekoliko pripadnika grupe presretnuti u trenutku kada su krenuli ka Rudniku da sakriju tragove, ali i da u prvom navratu u kući uopšte nije pronađena prostorija za mučenje, u kojoj je bila industrijska mašina za mlevenje mesa - kaže sagovornik, ne želeći da otkriva da li je i to predmet istrage protiv Stolića

Prema nezvaničnim informacijama, inspektor je suočen sa dokazima koji su u međuvremenu prikupljeni protiv njega, navodno priznao je da je godinu dana bio krtica i da je najpre Belivuku i Miljkoviću, dok su bili na slobodi, prenosio informacije, a kasnije, kada su uhapšeni, njihovim saradnicima.

 

- Priznao je da je sve to radio iz jednog razloga - jer je za to bio dobro plaćen - otkrio je izvor za pomenuti portal. 

 

Pripadnici grupe Veljka Belivuka, kako je otkriveno, navodno su znali tačno koji inspektori rade na njihovom slučaju.

- Još uvek se proverava da li je Stolić bio jedini koji im je odavao tajne, jer su znali čak i koji inspektori motre na njih. Činjenica je da je uhapšeni inspektor znao sve o dokazima u čijem je prikupljanju lično učestvovao, već i o onim koje su prikupljale njegove kolege, koje su zajedno sa njim radile na slučaju - zaključuje sagovornik. 

Pali inspektori, čuvari i funkcioneri

Osim Stolića, posle hapšenja klana Belivuk-Miljković, privođeni su i drugi inspektori i policijski funkcioneri za koje se sumnja da su pomagali ovoj kriminalnoj grupi. - Neposredno nakon Belivukovog hapšenja, lisice na ruke stavljene su Predragu Lajiću, bivšem načelniku odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga, a sa njim je uhapšen i Bojan Vasiljevski, inspektor i v. d. šefa odseka za droge - kaže izvor.

 

U martu je uhapšen i Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK, kome se na teret stavlja trgovina uticajem. Kao deo grupe uhapšen je i zatvorski stražar iz CZ Željko Kodžić, koji je posle hapšenja priznao da je u CZ upoznao Belivuka i Miljkovića. Kao član klana uhapšen je i Kodžićev bivši kolega Nebojša Janković. Privedena je i Suzana V., Belivukova nadzornica za kućni zatvor, koji je služio zbog napada na obezbeđenje Miloša Vazure. Vlado Georgiev, koji se nekada zvao Dragan Sekulić, a koji je uhapšen zajedno sa Belivukom i Miljkovićem, svojevremeno je bio policajac u Interventnoj jedinici u Loznici, piše pomenuti portal. 

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR