Glas Javnosti
posta

INSPEKTOR NAREDIO SEČU ŠKOLSKIH BELIH BOROVA PA UHAŠEN ZBOG KORUPCIJE: Isečena stabla prodavao po manjoj ceni!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policija u Nišu Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su V. F. (61), zaposlenog u Upravi za šume, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja. On je naredio da se poseče 313 metara kubnih stabala, čiji je vlasnik Osnovna škola "Sveti Sava" kod Surdulice.

Policija je uhapsila i M.P. (44) zaposlenog u privrednom društvu "Avium" Malo Crnje i D. A. (36) odgovorno lice privrednog društva "Pinus S.C." Surdulica, osumnjičene za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica - prenosi Jugmedia.

Osumnjičeni V.F. tereti se da je u oktobru 2019. godine, u okviru savetodavne posete Osnovnoj školi "Sveti Sava" u mestu Božica kod Surdulice, koja je vlasnik parcele na kojoj se nalaze beli borovi ukupne količine 313 metara kubnih stabala, na površini 2,42 hektara, konstatovao da je došlo do sušenja ovog drveća na celoj površini i preporučio da se iseku sva stabla, što nije bilo u skladu sa realnim stanjem.

M. P. se sumnjiči da je za potrebe ove škole izradio sanacioni plan na osnovu koga je naloženo da se sva stabla belog bora, koja su inače prve i druge klase, poseku, i prodaju sa umanjenom vrednošću na količini i kvalitetu.

M.A. je potom, kako se sumnja, isekao drveće iako je znao da je količina veća u odnosu na procenu sanacionog plana, prikazavši manju količinu, čime je oštetio školu za iznos 838.505 dinara.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR