Glas Javnosti

Incident na Gazimestanu: Kosovska policija zbog srpske zastave privela i tukla dvojicu mladića (VIDEO)

Hronika
Autor: Glas javnosti

Kosovska policija napala je dvojicu momaka jer je jedan od njih nosio zastavu Srbije.

Kako kaže jedan od napadnutih Stefan Trajković, policajci su od njegovog druga Vojislava Simića zahtevali da skloni zastavu, nakon čega je došlo do koškanja:

- Kada smo krenuli kući sa Gazimestana nakon parastosa, Vojslav je imao zastavu u ruci. Prišao mu je jedan policajac i tražio mu je da spakuje zastavu. Kada sam video da se otimaju oko zastave, krenuo sam ka njima, da odbranim druga i da ne dam zastavu. Onda se situacija smirila i zastavu nisu uzeli. Došla je ROSU i krenuli su da nas fizički savladaju, dobili smo nekoliko udarca i ubacili su nas u kola.

Trajković je otkrio i da su ih policajci u automobilu zlostavljali:

- Bila su dva policajca sa nama u kolima pozadi. Kada smo se odvojili od mase, krenuli su da nas tuku po rebrima, glavi i leđima. Policajac koji je vozio udarao je mog druga laktom u glavu. Govorili su da ovde toga nema, da je ovo njihovo. Pustili su nas na magistalnom putu i nisu dozvolili da se vratimo na Gazimestan. Usput je naišla je jedna porodica iz Preoca koja nas je pokupila i odbacila do Lapljeg sela.

Iako nema vidljviih povreda, ali su ih za svaki slučaj iz Doma zdravlja u Gračanici uputili na hirurgiju:

- Pregledala me je doktorka, osećam da me leđa sve više stežu i da ne mogu da dišem, videćemo sada šta će nam reći na hirurgiji, zaključio je Trajković.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR