Glas Javnosti

INCIDENT KOD PEĆI NA KOSOVU: Albanac kolima presekao put autobusu pa pretio i postavio zastavu tzv. Kosova

Hronika
Autor: Glas javnosti

PEĆ - Autobus kojim su članovi Udruženja žitelja Planjana kod Prizrena krenuli put Pećke patrijaršije, napadnut je danas u Peći od strane Albanaca koji su im automobilom presekli put, pretili i postavili zastavu Kosova na autobus.

Vodič puta Slavica Josifović potvrdila je za Kosovo onlajn da se incident desio kada je iz automobila lokalnih registarskih oznaka izašao vozač i na albanskom pretio Srbima koji su krenuli u poseti srpkoj svetinji.

"Na samom ulazu u Peć oko 9.40 sati auto nam je presekao put, kao da želi da ga udarimo, usporio je, ali je vozač autobusa ignorisao to. Onda je Albanac koji je vozio otvorio prozor automobila pretio je na albanskom, iako nismo razumeli shvatili smo o čemu se radi...


Nakon toga je parkirao automobil ispred autobusa, nismo mogli da ga zaobiđemo, jer su iz suprotnog smera dolazili automobili. Izašao je, uzeo kosovsku zastavu i postavio na prednji deo autobusa, pretio je da ne smemo da je skinemo i fotografisao autobus koji je BG registarskih oznaka", kazala je Josifović, prenosi portal Kurir.

Kako je dodala, slučaj je odmah prijavljen policiji.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR