Glas Javnosti

IKONOPISCU 30 GODINA ROBIJE ZA UBISTVO BAKE: Počinio brutalno ubistvo iz koristoljublja!

Hronika
Autor: Glas Javnosti

Ikonopisac Vladan Grahovac (27) iz Raške, osuđen je danas na 30 godina robije. Kako se navodi, on je iz koristoljublja počinio teško ubistvo Jelice Tatarovski (82) iz Niša, iz čijeg je stana nakon zločina ukrao novac.

Grahovac se tereti da je u noći između 31. avgusta i 1. septembra 2019. godine sa 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem brutalno usmrtio staricu u njenom stanu zgradi na Bulevaru dr Zorana Đinđića u Nišu, gde je stanovao ranije kao student medicine, a potom pobegao za Beograd gde je i uhapšen nekoliko dana kasnije.

U završnim rečima tužilaštvo je predložilo sudu da Grahovca osudi na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, jer smatra da za njega ne postoje olakšavajuće okolnosti za ovo krivičnog delo - teško ubistvo.

Postupajući tužilac je rekao da je Grahovac isplanirao upad u stan i svirepo ubistvo žene koju je poznavao, a sa sobom poneo čekić i nož.

Grahovac je sa druge strane u završnoj reči rekao da zbog svog zločina mnogo pati, tvrdeći da je te večeri bio pod opijatima i da nije znao šta radi.

U odbrani je naveo da je, kada je saznao da je HIV pozitivan krenuo u Niš da se vidi sa bivšim partnerom i drugaricom, ali su ga obili, pa se napio i navodno uzeo drogu „dži“ koja izaziva agresiju. Zbog toga je, tvrdio je pred sudom, hteo da skoči sa solitera, ali je onda izgubio pamćenje, a sledeće čega tvrdi da se seća je da je u autobusu ka Beogradu sa zamotanom rukom.

Njegova odbrana je tvrdila da je on u trenutku zločina neuračunljiv, a domaćim zakonima eutanazija, odnosno tzv. ubistvo iz milosrđa, nije dozvoljena.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR