Glas Javnosti

Igor Jurić otkrio nove ŠOKANTNE DETALJE o silovanju devetogodišnjaka: Taj dečak nije prvi put seksualno zlostavljan

Hronika
Autor: Glas javnosti

Policija je nastavila da ispituje svedoke i obavlja razgovore sa svima onima koji, na bilo koji način, mogu da se dovedu u vezu sa slučajem silovanja devetogodišnjeg dečaka prošlog vikenda u Sremskim Karlovcima, kako bi što pre pronašli osumnjičenog, ili više njih, za izvršenje tog nedela, koje je zgrozilo domaću javnost.

U proteklih sedam dana, koliko je proteklo od tog gnusnog čina, pišu "Novosti", policijski inspektori razgovarali su sa mnogim osobama, među kojima i sa domaćinom rođendanske proslave na kojoj je, kako se sumnja, mališan napastvovan. Obavljena su i neophodna veštačenja kao i druge istražne radnje, ali još nema informacija o tome ko bi mogao da bude osumnjičen kao počinilac tog krivičnog dela.

Imajući u vidu da je u našoj zemlji u poslednje vreme zabeleženo niz slučajeva pedofilije, odnosno različitih oblika seksualnog zlostavljanja maloletnika, pitali smo Igora Jurića, osnivača Fondacije "Tijana Jurić", koliko je ta pojava uzela maha i da li je naše društvo dovoljno svesno veličine te opasnosti kako bi joj se adekvatno suprotstavilo. To nije ništa novo i o tome sam već govorio mnogo puta. O pedofiliji i nestancima dece se javno počelo govoriti tek posle Tijaninog nestanka (2014. godine). Za građane u Srbiji to je bila tabu tema - kaže Jurić. Koliko je to opasno, dodaje Jurić, može da nam posluži kao primer i ovaj najnoviji slučaj monstruoznog napada na dete za koji je "pitanje da li bi dospeo u javnost" da nije ta informacija puštena na društvenim mrežama.

 - Želim da kažem da su naše informacije da ovaj dečak nije prvi put seksualno zlostavljan, da se to dešavalo i u prethodnom periodu, ali da niko nije reagovao. To vam je već odgovor.

Jurić napominje da su u Fondaciji, organizaciji koja se bavi zaštitom dece, došli i do informacija, doduše nezvaničnih, da su te kobne večeri, u noći između 13. i 14. juna, tri osobe silovale to dete i da je devetogodišnji dečak u teškom stanju.

- Ovo je za mene lično jedan od najtežih slučajeva s kojima sam se susreo, bez obzira na to što sam bio u prilici da čitam i o najmonstruoznijim ubistvima dece. Ne znam kako će tužilac da okvalifikuje to delo, ali se iskreno nadam da će ovi monstrumi biti osuđeni na maksimalne kazne zatvora - naglasio je Jurić.

Prema dosadašnjim saznanjima iz izvora bliskih istrazi, dečaka je na jednu rođendansku žurku u Sremskim Karlovcima odveo ujak, a kući, u naselju Čerat, vratio ga je oko četiri sata ujutro. Sutradan su roditelji primetili da dete teško hoda i da se čudno ponaša, pa su ga odveli kod lekara na pregled. Ubrzo je kolima Hitne pomoći prevezen u novosadsku Dečju bolnicu, gde je još na lečenju.

Igor Jurić poručuje da moramo znati šta se dešava oko nas, ko su ljudi koji nam žive u komšiluku i kakva opasnost eventualno preti od pojedinaca.

- Zbog toga je bilo važno pooštriti kaznu za silovatelje i ubice dece i zbog toga je važno da imamo javni registar pedofila.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR