Glas Javnosti

IDENTITET MUŠKARCA NAĐENOG U DUNAVU I DALJE TRAJE: DNK urađen na osnovu kosti, obdukcija otkrila JEDNU STVAR

Hronika
Autor: Glas javnosti

Obducent je utvrdio da je reč o krupnijem muškarcu koji je po konstrukciji nogu najverovatnije sportista.

Nacionalni kriminalistički centar u Beogradu, prema nezvaničnim informacijama, dobio je DNK muške osobe čiji su delovi tela pre tri nedelje izvučeni iz Dunava kod Kostolca i njega da uporedio sa bazom nestalih osoba u Srbiji. Ishod ove istrage za sada nije poznat, a ime i prezime nađenog tela za javnost se i dalje drži pod velom tajne.

Prema našim informacijama, nakon završene obdukcije, koja je odrađena pre tri nedelje, baza mogućih osoba čiji nestanak je prijavljen je dosta sužen.



Nakon što je telo izvučeno iz Dunava, veštak je odmah izolovao deo tela koji je prosleđen Nacionalnom kriminalističkom centru kako bi iz njega izvukli DNK-a. U ovom slučaju, navodno, to je butna kost.

"Obducent je utvrdio da je reč o krupnijem muškarcu koji je po konstrukciji nogu najverovatnije sportista. Veštak je, takođe, zaključio da su delovi tela čoveka najmanje pola godine u vodi. Na njemu su nađene tamne patike i čarape. U svom izveštaju naveo je i osnovne podatke koje je tokom veštačenja saznao" - kaže naš izvor blizak istrazi i dodaje da bi bilo nemoralno govoriti i spekulisati o kome je tačno reč.



Inače, Nacionalni kriminalistički centar radio je i veštačenje žrtava klana Veljka Belivuka.

"Kada porodica prijavi nestanak osobe policiji daje podatke koji se tiču visine, starosti, građe, odeće koju je u trenutku nestanka imao, a od njih se uzima i DNK-a. Nekada se dogodi da i roditelji na osnovu patika, čarapa ili veša prepoznaju dete. Ukoliko se radi o srodnicima čijeg DNK-a profila nema u bazi onda se od njih uzima on i upoređuje sa DNK-a profilom koji je utvrdio Nacionalni kriminalistički centar" - objašnjava naš sagovornik.



Kako je "Telegraf. rs" pisao, alas je tada na desnoj obali Dunava u mestu Pepelište kod Kostolca primetio da pluta deo tela i pozvao policiju.

Uskoro bi trebalo da bude poznato da li je reč o žrtvama klana Veljka Belivuka ili nekome drugom, piše Telegraf.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR