Glas Javnosti

IDE LI KIŠA NA RUKU ZLOČINCIMA? Policija steže obruč oko ubica porodice Đokić

Hronika
Autor: Glas javnosti

MUP intezivno radi na rasvetljavanju jezivog zločina, ubistva porodice Đokić, koji je potresao celu Srbiju.

Prema nezvaničnim informacijama, identitet ubica poznat je policiji i bukvalno je pitanje dana kada će oni biti uhapšeni. Ono što zabrinjava jeste najavljeno nevreme sa obilnim padavinama koje mogu uništiti tragove i dokaze ovog nezapamćenog zločina.

Pre dva dana, policija se ipak opet vratila na mesto zločina i ponovo su stavili policijsku traku u potrazi za novim tragovima. Pretraživali su teren sa detektorima za metal, a nađene su i čaure iz kojih je pucano u Đokiće. Teren se, prema nezvaničnim informacijama, i dalje pretražuje, obzirom da i dalje nije poznato da li su otac, majka i ćerka likvidirani na mestu na kom su pronađena njihova tela ili su ubijeni u automobilu, a kako smo gore naveli, problem će biti kiša koja će padati narednih desetak dana.

Obdukcijom je utvrđeno da su Goran, Gordana i Lidija ubijeni iz vatrenog oružja, kao i da je Goran imao jednu ranu na glavi, dok su Gordana i Lidija imale rane i na grudima i na glavi. Utvrđeno je i da je telo Lidije Đokić bilo spaljeno do stanja neprepoznatljivosti. Zasad se sumnja da su samo ubistvo izvršile dve osobe i da su korišćenja dva pištolja, te da su rane nastale od projektila kalibra 9 milimetara i 7,65 milimetara.

Sumnja se da je u Đokiće pucano iz neposredne blizine, a i dalje nije isključena mogućnost da je jedan od pištolja korišćen prilikom ubistva onaj koji je Goran imao, a čija je prazna kutija pronađena prilikom pretresa porodičnog stana.

Pre spaljivanja tela su bila dobro natopljena benzinom, a preko tela su postavljene daske. Dobra okolnost je što izvršioci nisu uspeli da ostvare nameru i da vatra proguta sve, pa je moguće da su forenzičari pronašli i tragove DNK ubica na daskama kojima su tela pokrivena.

Porodica Đokić je očigledno bila žrtva organizovane kriminalne grupe. O profesionalnosti ovog krivičnog dela svedoči i sam način. Tela su spaljena, delo se dogodilo na mestu gde nije bila pokrivenost kamerama. Znali su na pravi način da sakriju tragove, znali su i gde je sakriven novac. Kriminalci se itekako pripremaju za izvršenje ovih krivičnih dela, jako je kompleksno ući u trag. Imali smo ovakvih slučajeva, ali ne mnogo. Mislim da će policija rasvetliti ovo krivično delo i uskoro ćemo imati imena - rekao je gostujući u Pulsu Srbije, Ratomir Antonović iz Centra za bezbednost, istrage i odbranu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR