Glas Javnosti

I BI CRNA GODINA Njih dvojica su obeležili 2021.

Hronika
Autor: Glas javnosti

Dve afere, dva potresa, koja su zacrnila 2021. godinu. Jedan u režiji nastavnika, druga pod dirigentskom palicom koljača sa južne tribine.

Godina je počela hapšenjem čuvenog nastavnika glume Miroslava Mike Aleksića, filmskog reditelja, producenta, glumca i pedagoga. Optužba: seksualno napastvovanje učenica, polaznica njegove škole glume. Optužbe su iznele glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić. Milena je u intimnoj ispovesti otkrila je da ju je Aleksić, dok je još bila maloletna, silovao. I to u više navrata. 

Aleksić je u septembru, posle osam meseci, izašao iz Centralnog zatvora. Zatvorsku ćeliju zamenio je kućnim pritvorom, sa nanogicom.

A onda pakao! Pala je grupa Veljka Belivuka. Monstruozni zločini Velje Nevolje i njegovog klana i dalje tresu Srbiju. Fotografije  surovih ubistava u kući strave u Ritopeku šokirali su sve. Belivuk, takođe i vođa navijača Partizan, odnosno navijačke grupe "Principi", uhapšen je 4. februara, u pritvoru je i preti mu doživotna robija. 

Do ključnih dokaza protiv kriminalne grupe, pored ostalih materijalnih tragova, policija i tužilaštvo došli su veštačenjem mobilnih telefona pripadnika ove ekipe. Oni su sva ubistva snimali, a potom video-materijal prosleđivali jedni drugima i to aplikacijom Skaj, a “Glas javnosti” je ekskluzivno objavljivao fotografije.  

Svakako, hapšenje Dijane Hrkalović, bivše državna sekretarka MUP, iznenadilo je mnoge. Osumnjičena je da je trgovala uticajem, a njeno ime dovodi se u vezu i sa kriminalcem Darkom Elezom i klanom Velje Nevolje. Ubistvo

Vlasimira Miloševića na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta u Beogradu, 30. januara 2017. godine, zašta je bio osumnjičen Belivuk, ali potom oslobođen, navodno je zbližilo njega i Hrkalovićku.

Hrkalovićeva je u pritvoru bila od 15. oktobra do 10. decembra kada je puštena da se brani sa slobode, ali je ubrzo ponovo uhapšena. Viši sud Hrkalovićevoj odredio je pritvor zbog opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike i još je u pritvoru.

BONUS VIDEO: Otac napadnute tinejdžerke o kobnoj večeri i zbog čega su svi ogorčeni na migrante

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR