Glas Javnosti

Žena sva KRVAVA uletela u Dom zdravlja da se SPASI od POMAHNITALOG muža: 'Krv je šikljala na sve strane, kao da ima cilj da je ZAKOLJE'

Hronika
Autor: Glas javnosti

U Prnjavoru se dogodila prava drama u kojoj je D.G. (40) pukom srećom izbegla da bude jučerašnji novi broj u slučaju nasilja nad ženama.

D.G.  je izbodena u predelu vrata u četvrtak posle podne, u jednom ugostiteljskom objektu u Prnjavoru. Žena je, posle ukazane pomoći u  Domu zdravlja, zadržana na lečenju u Univerzitetsko kliničkom centru RS u Banjaluci. Nož je sevnuo u ruci njenog supruga S.G. (50), koji je ubrzo uhapšen.

Krv je pala, ali, život žene spašen je zahvaljujući pukoj sreći. Za obližnjim stolom sedeo je penzionisani kriminialistički inspektor, džudista, nosilac crnog pojasa 6. dan. On se uhvatio u koštac sa pobesnelim napadačem koji je držao nož, i savladao ga uz pomoć jednog sugrađanina koji se latio i stolice.

Ništa nije slutilo nesvakidašnjoj krvavoj drami, pogotovo ne, kako kaže svedok incidenta, gotovo tihom razgovoru dvoje supružnika iz prnjavorskog sela Paramije. Iznenada, S.K. je skočio, isukao nož i besomučno počeo da ubada ženu.

Krv je šikljala na sve strane, a očevici su stekli utisak da razjareni suprug bukvalno ima nameru da zakolje suprugu.

Ubodi u vrat

U Službi hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja kažu da je D. G. imala ogromnu sreću, merenu milimetrima, kod uboda oštrice noža.

- Pacijentkinja je u Hitnu pomoć, oko 15,40, dospela u svesnom stanju. Imala je dva uboda noža u donjem delu vrata, s leđa. Nakon ukazane hitne pomoći, saniteskim kolima je prebačena u UKC RS u Banjaluku, gde je zadržana na lečenju - precizirano nam je u Službi hitne pomoći.

- Dva stola dalje sedeli su Žika, bivši komandir Policijske stanice u Prnjavoru i Nedo B. Zahvaljujući veštom džudo zahvatu, odnosno polugi, uspeo je da ga savlada i neutrališe već krvavi nož iz ruke napadača. Razjareni čovek je međutim bio pun snage, pa ga je Nedo B. "za svaki slučaj", udario više puta stolicom. Tako onesposobljeni napadač je zadržan na podu do dolaska policije koja mu je ubrzo stavila lisice na ruke - kaže izvor.

Dok je u ugostiteljskom objektu trajala borba za nož i da se savlada napadač S. G, njegova ranjena supruga D. G. se dala u beg. Nakon pretrčanih više stotina metara, utrčala je u Službu hitne pomoći prnjavorskog Doma zdravlja, gde joj je ukazana prva pomoć.

Policijski uviđaj je u toku kao i ostale istražne radnje.

(Ne)poznat motiv

Prema izjavi očevidaca u ugostiteljskom objektu, dvoje supružnika je sasvim prikladno, bez povišenog tona, razgovaralo. Ništa nije nagoveštavalo ne samo da će doći do krvave drame, nego ni do eventualne svađe.

Otuda je ostala nepoznanica koji je motiv imao suprug da nožem nasrne na svoju suprugu i to na javnom mestu. U prvi plan među glasinama, koje su se ubrzo pojavile, je i ona da je, navodno, reč o "bračnom brodolomu".

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR