Glas Javnosti

HOROR! SRPKINJA PSE DRŽALA BEZ HRANE I VODE: Austrijska policija zatekla stravičan prizor

Hronika
Autor: Glas javnosti

Srpska državljanka Danijela J. iz okoline Aranđelovca uhapšena je u Holabrunu u Austriji pre nekoliko dana zbog maltretiranja i ilegalne preprodaje pasa.

Prilikom hapšenja kod Danijele J. je pronađeno 16 pasa i dva zeca u jezivom stanju.

Ceo slučaj otkriven je zahvaljujući dojavi komšija, koji su prijavili da se na jednoj zabačenoj farmi odvijaju ilegalne radnje. Policija je ubrzo upala na farmu i zatekla stravičan prizor.

Prema pisanju austrijskih medija, životinje, koje su zatečene na farmi, držane su u nehumanim uslovima. Naime, reč je o 16 pasa i dva zeca, koji su držani bez vode i hrane. Pored Danijele, uhapšen je još jedan muškarac, takođe srpski državljanin i kod njega su, takođe, pronađeni psi koji su živeli u identičnim uslovima.



Inače, osumnjičena je, u nameri da prikrije dešavanja na farmi, neretko puštala glasnu muziku kako se ne bi čuo lavež mučenih pasa.

Kako prenose austrijski mediji, tamošnja policija je objavila fotografiju žene i pozvala građane koji su kupili pse od nje da se jave.

"Svako ko je kupio štence haskija ili rotvajlera od devojke koja je na slici u periodu od 2. jula 2017. do 5. februara 2022. godine, a koji su u trenutku rođenja bili evidentno teško bolesni, a potom i umrli neka se jave nadležnima", piše portal Hojte.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR