Glas Javnosti

HOROR NA ZVEZDARI! Pas napao slepog čoveka, pa se zaleteo na 20 MALIŠANA, tragediju sprečio HRABRI POLICAJAC

Hronika
Autor: Glas javnosti

Vlasnički pas rase stafor napao je prekjuče slepog čoveka sa svojim psom vodičem rase belgijski ovčar, u ulici Despota Olivera kod petkog parkića na Zvezdari u Beogradu, a samo pukom srećom niko nije stradao.

Nažalost, teže povrede zadobio je belgijski ovčar.

Kako Kurir saznaje, do incidenta je došlo kada je, dok je čovek šetao uz pomoć svog psa vodiča, staford iznenada naleteo na njih i uhvatio čoveka za nogavicu.

- S obzirom na to da su belgijski ovčari jako disciplinovani i privženi svom vlasnik, pas je krenuo da zaštiti čoveka, a tada je pomahnitali staford krenuo u krvavi napad i počeo je da ujeda belgijskog ovčara. Doslovno ga je kidao - kaže jedan očevidac nemilog događaja.

On dodaje da su ljudi, koji su se zatekli kod parkića, pokušali da pomognu nesrećnom čovek i njegovom psu, ali da je tada pas napadač napao i povredio i jednu ženu.

- Staford je nakon toga pobegao ispod obližnjeg parkiranog automobila i tu se skrivao više od pola sata. Policija, koju su uznemireni građani pozvali, ubrzo je stigla ali nisu mogli nikako da dođu do psa - kaže sagovornik i dodaje da je staford iznenada izašao i zatrčao se pravo ka parku, u kom je u tom trenutku bilo oko 20 mališana.

- Jedan od policajaca stavio je brzo zaštitne rukavice, a krvoločni pas je tada krenuo prema parku punom dece. Nije više bilo vremena za čekanje, deca su bila u opasnosti. Policajac je skočio na leđa stafordu i uspeo je da ga zadrži do dolaska Zoohigijene - prepričao je čovek koji se zatekao u tom momentu na Zvezdari.

- Da taj policajac nije tako postupio ko zna šta bi bilo! Sigurno bi staford napao decu. Svaka mu čast, zahvaljujući njemu izbegnuta je tragedija - rekao je ovaj Beograđanin.

BONUS VIDEO Siniša Ljepojević: Srbija je na putu svile, i to je to

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR