Glas Javnosti

HOĆEŠ DA TE UBIJEM? Ispalio hitac u pod, strpao novac u ranac, UBRZO hapšen serijski PLJAČKAŠ

Hronika
Autor: Glas javnosti

Modus operandi, po kom je nastavio da radi je da prvo osmatra objekat, nekada danima a nekada satima, i onda sam uđe u njega.

Dušan K. (28), najmlađi srpski serijski razbojnik, koji je već odslužio kaznu za 13 razbojništava, ponovo je uhapšen zbog sumnje da je 28. marta uz pretnju pištoljem, opljačkao poštu u Bulevaru kralja Aleksandra.

Dušan K. je na slobodi proveo manje od dva meseca, pre nego što je uhapšen zbog nove pljačke.



"Dušan K. se sumnjiči da je 28. marta nešto posle 18 sati upao u poštu, iz ranca izvukao pištolj i radnicama koje su se zatekle zapretio rečima "Budite mirni, otvorite sef i niko neće da strada". Kada je jedna od zaposlenih žena otvorila sef, ušao je sa njom i počeo pare da trpa u ranac" - otkriva izvor, prenosi Kurir.

Međutim, kako navodi, prava drama je nastala kada je primetio da žena u njegov ranac stavlja samo novčanice u sitnijim apoenima. Uz reči: "Hoćeš da te ubijem", Dušan K. je tada ispalio jedan hitac u pod, stpao novac u ranac i pobegao sa 1.419.000 dinara.



Pljačkaša su snimile sigurnosne kamere i on je samo dva dana kasnije uhapšen.

"Na saslušanju u tužilaštvu je odlučio da se brani ćutanjem, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana" - kaže sagovornik.

Bio maskiran kačketom i maskom

Nemanja Govedarica, branilac Dušana Kosanića, potvrdio je da je njegov klijent uhapšen i da je odlučio da se u na saslušanju brani ćutanjem, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana.



"Istraga, tokom koje će biti ispitani svedoci koji su bili prisutni na licu mesta, zatim obaveljeno prepoznavanja, izvršen uvid u snimke sa sigurnosnih kamera i izvedeni drugi dokazi, tek predstoji. Ukoliko tužilaštvo podigne optužnicu, u zavisnosti od prikupljenih dokaza, sud će doneti odluku da li je krivi ili ne odnosno da li je izvršio krivično delo. Smatram da to što je ranije osuđivan za ovu vrstu krivičnih dela, ne znači da je neminovno ponovo on kriv - kaže advokat Nemanja Govedarica.

Prema nezvaničnim informacijama, Dušan K. je bio maskiran kačketom i maskom.



Inače, Dušan K. je hapšen i u decembru 2016. Tada se sumnjičio za 25 razbojništava. Međutim, tokom sudskog postupka dokazano je da je učestvovao u njih 13 i zbog toga je osuđen na jedinstvenu kaznu od 4,5 godine zatvora.

"Sumnjalo se da je iz pošti i banaka odneo više od šest miliona dinara. Način "rada" koji je za najmlađeg serijskog razbojnika bio pre prvog hapšenja, zadržao je i po izlasku iz zatvora. Naime, i sada je kao i tada u pljačku išao sam, maskiran i naoružan. Međutim, ovo je prvi put da je ispalio metak, jer do sada nikada nije pucao u objektima, niti bilo koga povredio" - kaže izvor.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR